Koningsdag: vrijmarkt, vrijmarkt en nog eens vrijmarkt

Koningsdag is in het hele land traditioneel de dag van de vrijmarkten. In de wijken van de stad is dat niet anders. Vroeg in ochtend namen kinderen en volwassenen de mooiste plaatsen al in beslag. De verkoop van oude spullen en de spelletjes konden beginnen.

“Bij mij kan je blikgooien voor twintig eurocent. Als je alle blikjes van de tafel gooit met deze kussentjes krijg je een poppetje als beloning”, zegt een jochie op de kindervrijmarkt in Helpman. Op de Helperbrink en op de Groenensteinlaan is het zo druk dat er af en toe opstoppingen ontstaan.

De vrijmarkt op het Borneoplein in de Indische Buurt is wat rustiger maar wel erg gezellig. “De verkoop gaat goed maar we hebben hier toch wel concurrentie van de grote vrijmarkt in het Noorderplantsoen”, zegt een vrijmarktverkoopster.

“Ik verkoop zelf niks maar ik ben de steun en toeverlaat van deze twee dames. De verkoop is top. Moet je zien wat een mensenmassa hier langs de kleedjes met rommel schuifelt”, aldus een breed lachende student in het Noorderplantsoen.

 

 

Deel dit artikel: