Donar wint laatste thuisduel voor play-offs

sport
Foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie

Donar heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, voordat de play-offs van start gaan, gewonnen. De Groninger basketballers waren dinsdagavond te sterk voor BAL uit Weert: 84-71.

In oktober won Donar nog met 76-49 van de Limburgers, maar het verschil in punten was nu veel kleiner. Bij de thuisploeg ontbraken, net als afgelopen zondag, Evan Bruinsma en Bradford Burgess wegens blessures, maar de jeugdspelers Tim Hoeve en Sjoerd Koopmans waren er nu wel bij. Na het eerste kwart was het verschil nog maar 10 punten (26-16). Halverwege het tweede kwart kwam Weert zelfs nog tot op 5 punten (34-29), maar bij rust had Donar het verschil vergroot tot 15 punten: 46-31.

Het derde kwart werd zowaar gewonnen door de gasten, met 16-19, zodat de nieuwe tussenstand 62-50 werd. Ook in het laatste kwart kon Weert de thuisploeg bijbenen, en het verschil was een paar keer slechts 8 punten. Door knullig balverlies van Weert kon Brandyn Curry in de slotfase in korte tijd 6 punten maken, zodat het verschil uiteindelijk meer dan 10 punten werd.

Topscorers bij Donar waren Jason Dourisseau net 20 punten en Rienk Mast met 15 punten.

Donar heeft nu 54 punten uit 31 wedstrijden en heeft nog één competitiewedstrijd te gaan. Die is komende zaterdag in Den Bosch, tegen New Heroes. Daarna beginnen de play-offs. Omdat Donar bovenaan eindigt in de reguliere competitie, is de ploeg vrijgesteld van het spelen van de kwartfinalewedstrijden. Donar stroomt in in de halve finale. Die begint voor Donar met een thuiswedstrijd op 8 mei.