Donar vloert ook Amsterdam

sport
foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie

Donar heeft zondag in eigen huis gewonnen van Apollo uit Amsterdam, minder dan een dag na de uitwinst op Rotterdam. Het werd 90-61.

De thuisploeg speelde zonder Evan Bruinsma en Bradford Burgess (geblesseerd geraakt tijdens het duel in Rotterdam) en jeugdspelers Tim Hoeve en Sjoerd Koopmans (speelden mee met het talententeam). Coach Erik Braal koos ervoor om de andere jeugdspeler, de 16-jarige Rienk Mast, in de basis te zetten. Hij maakte meteen de eerste 5 punten van de wedstrijd. In de eerste twee kwarten was het nog een wedstrijd: na het eerste kwart was de stand 24-20, bij rust 41-38. In het derde kwart zette Donar aan en de Amsterdammers konden de Groningers niet meer bijbenen. Mede door een 14-0 run was de stand na drie kwarten 69-48. Ook in het laatste kwart liep Donar verder uit.

Topscorers bij Donar waren Drago Pasalic met 20 punten, Rienk Mast met 18 punten en Arvin Slagter met 14 punten.

Door de winst is het zeker dat Donar bovenaan eindigt in de Dutch Basketball League. De ploeg heeft nu 52 punten uit 30 wedstrijden. Komende dinsdag is de volgende wedstrijd alweer, tegen BAL uit Weert. Ook die wedstrijd is in MartiniPlaza.