Dames GHHC pakken laatste strohalm

sport
GHHC viert uitzege tegen Kampong. Foto: Jacob Gunter

De hockeydames van GHHC hebben zondag de laatste competitiewedstrijd tegen Kampong met 2-1 gewonnen. Omdat de directe concurrent Nijmegen verloor, heeft GHHC degradatie voorlopig afgewend.

GHHC stond het hele seizoen onderaan en begon het laatste duel, uit tegen Kampong, met 5 punten, evenveel als Nijmegen. Na 5 minuten opende Klaartje de Bruin de score voor de Groningse dames. Renee van Laarhoven scoorde na 31 minuten uit een strafcorner de gelijkmaker. Fieke Hoff zorgde in de 37e minuut via een fraaie tip in voor de 2-1 voorsprong. Die werd de hele tweede helft met veel inzet verdedigd.

Omdat Nijmegen met 2-0 van Huizen’55 verloor, eindigde het met 5 punten onderaan en volgt directe degradatie. GHHC eindigt als 11e en voorlaatste met 8 punten. De Groningse dames moeten nu play out-wedstrijden spelen tegen een team uit de overgangsklasse. Als die duels gewonnen worden, speelt GHHC volgend seizoen opnieuw in de hoofdklasse.

Deel dit artikel: