Categorieën: Nieuws

CDA wil toezicht in Noorderplantsoen om rommel tegen te gaan

Het CDA wil dat de gemeente er voor gaat zorgen dat het Noorderplantsoen netjes blijft. Het CDA zegt dat de eerste twee warme dagen van dit jaar zorgden voor flink wat overlast in het Noorderplantsoen.

Het plantsoen ligt bezaaid met afval en het gras is beschadigd door schroeiplekken van barbecues. Het CDA wil dat de gemeente de bezoekers wijst op hun verantwoordelijkheid en desnoods overgaat tot handhaving.

CDA-fractievoorzitter René Bolle: “De lente en de warme temperaturen, de stad die in bloei staat, het stemt allemaal vrolijk en nodigt uit om buiten te genieten. In de stad hebben we prachtige plekken waar dit kan, het stadsstrand, het Stadspark en het Noorderplantsoen. Het is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de bezoeker om het netjes te houden. Als dit niet gebeurt moet de gemeente ingrijpen”.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Ik vind de plaatsing van vuilnis op de foto nog netjes, maar daar zal het wel niet om gaan.

    Je vuilnis opruimen vind ik logisch, maar de gemeente en de milieudienst worden betaald om er voor te zorgen dat je je vuilnis ook kwijt kunt en daar schort het soms nog wel eens aan. Als je weet dat het mooi weer wordt zet je als gemeente extra afvalcontainers neer om zwerfvuil te verminderen.

    En die bewoners rond het Noorderplantsoen, je woont in een grote stad en daar hoort dit bij. Voor rust ga je maar in een buitenwijk wonen of op het platteland, bij een stad van 200.000 inwoners met studenten hoort dit soort recreatie. Merendeel van het jaar is het rustig in het Noorderplantsoen.

    • Arne, het is leuk dat al die studenten er zijn maar zij moeten net als alle inwoners van Groningen zich aan de regels houden. Of het nu warm of koud is ze doen maar waar ze zin in hebben, veel lawaai waardoor de hardwerkende inwoners van Groningen geen goede nachtrust krijgen, in het Noorderplantsoen laten ze de rommel liggen, en dan vindt jij dat normaal, gaan we dit weekend bij jou feesten en de rommel dan ook laten liggen, dan denk je wel anders. Natuurlijk kan de gemeente tijdelijk er grote afvalcontainers heen zetten maar als je de volle blikjes en flesje mee kan nemen kan je het ook weer meenemen als het leeg is.

  • Arne, studenten die massaal neerstrijken in het Noorderplantsoen maken deel van de stad en daar hoort bij dat ze rekening moeten houden met hun omgeving. Dat hoort óók bij een stad als Groningen.

    Overlast hoort nergens.

  • Ik heb vanmiddag - op straat - met een vuilnismedewerker gesproken.
    Deze persoon legde mij - op simpele wijze - uit wat er mis is.
    Toen ik vroeg waarom er niet elk uur - en ook s avonds - de vuilnis wordt opgehaald in het Noorderplantsoen zei de medewerker:
    "U moet op Grote Markt 1 zijn. De medewerkers -die het Noorderplantsoen - en dergelijke - schoonhouden door al het afval op te halen werken van 7.00 uur - 16.00 uur. De rest is allemaal wegbezuinigd."

    https://www.parool.nl/amsterdam/vuilnis-in-het-vondelpark-blijft-de-gemoederen-bezighouden~a3974348/
    Arme burgemeester van de Laan.
    Ook hij zag zijn geliefde Vondelpark veranderen tot een openbare vuilnisbak wegens het gebrek aan politieke centen ....
    Misschien moeten we beginnen met het opruimen van de politiek...?

  • Wij als inwoners betalen toch gvd afvalstofheffing?. Dan moet de Gemeente maar meer afvalbakken plaatsen of meerdere keren per dag de bakken legen.

  • Toezicht? Het moet niet gekker worden. Neem je afval mee als gebruiker van de openbare ruimte, hoe moeilijk kan het zijn. Hier valt geen enkel excuus voor te bedenken.

  • Waarom überhaupt afvalbakken? Heeft dan niemand een fatsoenlijke opvoeding gehad om je troep gewoon zelf op te ruimen? Zeker in een park, een festival kan ik mij nog iets bij voorstellen maar een park?????

    En voor de veelal studenten valt het mij vies tegen dat ze er zo nonchalant over doen. Ook zie ik nergens reacties van studenten(verenigingen) die zich hier tegen uitspreken.

    Ze moeten zich de ogen uit de kop schamen. En dat is dan de generatie die zo vol zit van groener worden, duurzamer worden etc...

    Je neemt iets zwaars en vols mee en uiteindelijk ben je te beroerd om de afval wat minder zwaar is mee terug te nemen?

  • Extra toezicht is natuurlijk flauwekul. Je kunt echt die stadswachten niet de speelweide opsturen om te zeggen dat er niet ge BBQd mag worden.
    Er staan al erg veel extra bakken. Moet je nu nog meer plaatsen? Iedereen kan zijn eigen afval toch ook gewoon weer meenemen. Ik vind dat nogal logisch.
    Om dat direct maar te verwachten sat de overheid alles oplost is natuurlijk onzin.

  • Ik moet het toch even kwijt want niemand heeft het erover; wat gebeurt er nu met alle nestelende/broedende en vogels die al jongen hebben(zoals de nijlganzen)?! Zij kunnen door al die drukte geen kant op,wat een stress moet dat dan zijn.Ik zou zeggen,heb respect voor elkaar maar ook voor alles wat er om je heen leeft! En ja,ik ben voor meer toezicht.

  • Wat mij het meest stoort is dat de hondenspeelveldjes bij mooi weer bezaaid zijn met studenten.
    En wel zo dat er dan geen hond meer vrij los kan lopen terwijl dit de enige plekken zijn waar dit is toegestaan.
    Ik erger me niet alleen aan dit feit, maar ook aan het afval dat blijft liggen en dagen later nog een bron van gevaar oplevert voor de dieren.
    Het is toch te gek voor woorden dat hondenbezitters wel hondenbelasting betalen en overal de drollen van hun hond opruimen en dan toch vaak niet met hun viervoeter op de toegewezen speelvelden terecht kunnen.

Recente berichten

Fracties pleiten voor behoud ijsbaan, ondernemer noemt het een enorme doos die niet past op Kardinge

Ondanks dat het niet op de agenda stond werd een vergadering in de raad over…

5 minuten geleden

Vol Noorderplantsoen juicht brandweer toe terwijl eerste containerbrand van het jaar wordt geblust

Onder gejuich van een volle zonneweide in het Noorderplantsoen wist de brandweer woensdagavond haar eerste…

28 minuten geleden

Woensdag was net niet de warmste 1 mei ooit in Groningen

Met 26.4 als piekwaarde op de thermometer van het KNMI bij vliegveld Eelde was deze…

1 uur geleden

Treinverkeer verstoord tussen Groningen en Delfzijl door seinstoring

Het treinverkeer tussen de stad Groningen en de Eemshaven is woensdagavond verstoord geraakt door een…

2 uur geleden

Hier gaat Herepoort de komende vier maanden mee aan de slag bij de zuidelijke ringweg

Na een grote stremming in het komende weekend begint aannemerscombinatie Herepoort komende maandagochtend aan 'fase…

4 uur geleden

Geen treinen tussen Europapark en Assen door overwegstoring (opgelost)

Tussen Assen en Groningen Europapark reden woensdagmiddag geen treinen door een overwegstoring. (meer…)

4 uur geleden