Be Quick 1887 pakt belangrijke zege op Blauw Geel’38

Foto Andor Heij: Be Quick 1887 - Blauw Geel'38.

Be Quick 1887 won in de derde divisie op zondag vanmiddag thuis met 3-1 van Blauw Geel’38 uit Veghel. Be Quick bleef zeventiende, maar staat in punten gelijk met Quick’20 en De Graafschap.

De Brabanders waren voor rust sterker en kwamen via Danny Verbakel op voorsprong. Raymond Bolt kreeg namens de Groningers de beste kans met een bal op de lat.

Na rust begon Be Quick sterk en via Daan Driever op aangeven van Thomas Careman werd het 1-1. De paal en een uitstekende redding van doelman Robert Smit hielden Be Quick overeind. De meeste kansen waren echter voor de Groningers. Martijn Delger prikte na 76 minuten na een rebound van Rick Wiersma de 2-1 binnen. Na een aanval over veel schijven werd het 3-1 door de tweede van Driever.

De nummers zeventien en achttien degraderen en vijftien en zestien spelen nacompetitie tegen degradatie. Be Quick kan in theorie zelfs de nacompetitie nog ontlopen. “Die andere clubs gaan ook nog punten pakken, dus heel realistisch is de nacompetitie, maar daarvoor moeten we nog wel een extra plekje stijgen, aldus trainer Kevin Waalderbos. Volgens  aanvaller Thomas Careman wordt er nog alles uit de kast gehaald: “Iedereen is te trots om te degraderen. We willen Be Quick in de derde divisie houden”.