Winkeltjes in oud V&D-pand: “Ik denk dat dit een succes wordt”

Een smeltkroes aan winkeltjes in het V&D-pand. Dat is het doel van vastgoed-ontwikkelaar Ralph Steenbergen uit de stad.

Sinds het nieuws afgelopen weekend bekend werd gemaakt staat de telefoon van Steenbergen roodgloeiend. “Er is veel interesse voor. Verschillende banketbakkers hebben zich al aangemeld, maar ook andere retailers hebben belangstelling getoond.” Nadat V&D ter ziele ging kwam Topshelf in het gebouw, maar dit bleek geen succes. “Ik denk dat het belangrijk is dat er winkeliers in komen die het DNA van Groningen vertegenwoordigen.”

Eric Bos is voorzitter van de Groningen City Club. “Het is iets nieuws voor Groningen, maar ik denk dat het best wel een succes kan worden. Nadat het pand van V&D in Haarlem leeg kwam te staan is het ook gebruikt als een pop up-mall en dit trok veel mensen.” Bos hoopt dat met de nieuwe invulling de bezoekersstromen naar dit gedeelte van de binnenstad herstellen. “Je ziet dat het aantal bezoekers afneemt, en dat diverse ondernemers daar last van hebben.

Steenbergen wil binnen twee weken de deuren al openen. Het komende half jaar mag hij gebruik maken van het gebouw.

Deel dit artikel:

 1. Misschien iets als Vanderveen in Assen? Dat is ook al jaren een succes. Ook aparte winkels. Het kan werken.

  En als je het op dezelfde manier aanpakt als in de Folkingestraat, met korting of lage huur voor startende ondernemers, zou het best leuk kunnen worden!

  1. VanderVeen is een verzamelgebouw vol met echte bedrijven. Landelijke ketens. Niet een verzameling startups. Die ketens zitten allemaal al in Groningen.

 2. grijpen ze nu de kans aan om dat oerlelijk gedrocht op te knappen, cq met de grond gelijk te maken. Dat zou het mooiste zijn van het failliet van V&D. In veel steden breken ze deze gedrochten nu af.

 3. Zoiets zou wel werken. Maar dan hadden ze van het Groninger forum een echte shopping mall moeten maken met foodcourt. Maar in dit lelijke sfeerloze pand… gaat niet lukken zonder heel veel aanpassingen.

 4. Ik ging graag naar V&D voor chocolade.
  En altijd even kijken bij ‘Mijn en Onze Plataan.’
  Ik hoop dat het goed gaat.
  En ik wens deze startup’s al het beste.
  Het allerbeste!

  Mevrouw Kiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *