Weinig te doen tegen verdwijnende pinautomaten

nieuws
Foto: Erick Bakker

Het stadsbestuur heeft de vragen van de fractie van Stad en Ommeland over de verdwijnende pinautomaten beantwoord. Men volgt het maar kan er weinig tegen doen. Een exact inzicht is er niet.

‘Wij volgen al enige jaren de ontwikkelingen rond de beschikbaarheid van pinautomaten in de openbare ruimte. Pinautomaten zijn echter een voorziening van banken en/of Geldservice Nederland als service aan klanten en gebruikers. Banken voeren al enkele jaren een beleid gericht op het ontmoedigen van contant betalen en versneld overgaan naar geautomatiseerd betalen.

Wij worden niet op voorhand geïnformeerd. De besluitvorming over de sluiting van pinautomaten gebeurt veelal centraal en wordt landelijk aangestuurd. In incidentele gevallen gaan wij in gesprek met lokale banken, bijvoorbeeld om gezamenlijk een alternatief aan te bieden. Dit is bijvoorbeeld in 2015 in Hoogkerk gebeurd.

Wij gaan niet over de normstelling, maar kunnen ons voorstellen dat een afstand van 5 km problematisch kan zijn voor ouderen en mensen die minder mobiel zijn. Wij hebben geen exact inzicht, maar verwachten dat in Groningen gezien onze compacte stad iedere bewoner ruim binnen een straal van 5 km over een pinautomaat kan beschikken’, antwoordt het college.

Deel dit artikel:

  1. Burgers mogen de banken overeind houden in geval van nood en mogen voor de rest hun mond houden,jammer dat er geen RAF meer is die wisten wel raad met bank directeuren en die liepen dan ook massaal met de bagger in de broek.

  2. 5km?
    Bedoelen ze dat ik vanuit Kostverloren naar Coendersborg of Lewenborg moet fietsen als ik contant geld op zak wil/moet hebben ? En terug. Er zitten maar 24 uur in een dag inclusief slaaptijd, hoor.
    In winkels, ja, maar niet na sluitingstijd. En heeft u een lijstje voor ons, in welke winkels ?
    Ik vind 2 km wel het maximum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *