Partij voor de Dieren tegen uitzetten karpers

nieuws
Foto Andor Heij. Reitdiep bij Wierumerschouw, Groningen.

De Partij voor de Dieren is tegen het uitzetten van karpers in kanalen van Groningen en Drenthe.

Volgens de PvdD wordt er vijfduizend kilo aan karpers uitgezet met instemming van de waterschappen.

De fractie van de Partij voor de Dieren is vertegenwoordigd in het Waterschap Hunze en Aa’s en wil in de bestuursvergadering van 28 maart met een motie proberen verdere uitzetting van karpers te stoppen.

De uitgezette karpers kunnen zich in die wateren niet voortplanten, wat voor de PvdD aangeeft dat de karpers in een voor hen onnatuurlijke omgeving worden gezet, met als enig doel weer te worden gevangen door de hengelsportvisser. De PvdD noemt dit dierenleed.

Deel dit artikel:

 1. Onnatuurlijk?,een kanaal is per definitie al onnatuurlijk desalniettemin zit het vol met vis en stelt vijfduizend kilo extra erbij niet eens zoveel voor aangezien er genoeg onderwaterbegroeiing is voor de karper en de andere vissen.Tevens zou het wel handig zijn om als PVDD een link te plaatsen naar het onderzoek dat een karper er niet zou kunnen paaien en wie de opdrachtgever voor dit onderzoek is)Ik vis zelf overigens niet maar het is voor vele een rustgevend en leuke tijdbesteding en tegen hen zou ik willen zeggen vis lekker door en trek je niets aan van de partij dat percentueel slechts een kruimel is en altijd zal blijven.

 2. Dierenleed? De teloorgang en sterfte van honderden dieren door voedselgebrek in het cultivatuurgebied de Oostvaardersplassen, dat is pas dierenleed. Waar was/is deze partij waar het om het inferno aan de Oostvaardersplassen ging en gaat?

   1. Schei toch uit met deze propaganda, want meer is het niet. 5300 grote grazers waar voedsel voor 700-1000 grazers is, dat ga je met geen enkel argument recht zetten.

    Dit is nu cultivatuur in optima forma, de enige slachtoffers zijn de dieren en de partij zelf zit zondagochtend aan het ontbijt naar Vroeg Vogels te luisteren waar de dieren in de Oostvaardersplassen letterlijk doodgaan van de honger.

   2. Nee, dan heb je de zogenaamde “propaganda” blijkbaar niet goed gelezen helaas.

 3. Dat karpers in de kanalen zich niet kunnen voortplanten ligt er aan dat er geen ondiepe delen zijn met riet (diepte van maximaal 50cm), tijdens het paaiseizoen van mei t/m juli wordt het water in zulke ondiepe omgevingen warm genoeg voor de voortplanting en aan het riet plakken de eitjes vast. Dus daar is wel wat aan te doen. Maar het is juist positief dat karpers zich moeilijk tot niet voortplanten in onze kanalen, het zijn echte watervarkens die alle beplanting slopen en opvreten. En ze worden makkelijk 20 jaar oud.

  Dat ze alleen maar uitgezet worden voor sportvisserij kan ik alleen maar beamen. Het heeft geen enkele ecologisch onderbouwing en nut.

 4. Beste Evert, hoe je dit artikel ook gaat lezen, rechtsom of linksom, waar was deze partij toen de pleuris uitbrak en iedereen zich ging roeren.. Heb jij ze gezien of gehoord? Ik heb nog geen kamervragen van deze partij gelezen of een nieuwsitem van hen na dit inferno gezien.

  Op dit moment worden er nog altijd noodgedwongen zieke en/of kansloze dieren geselecteerd en afgeschoten. Natuurlijk is dit erg, triest en voor velen onverteerbaar, maar dit had nooit zo ver mogen komen. Je kunt wel overleg voeren, maar er had door de Partij zelf gemonitord moeten worden of er ook daadwerkelijk genoeg voedsel voorhanden was. Dan had men jaren geleden zelf al kunnen concluderen dat er veel en veel te weinig voedsel was. Ook dat heeft men achterwege gelaten.

  Terug naar 700-100 dieren, anticonceptie en/of castratie-sterilisatie en dan langzamerhand dit hele gebeuren een natuurlijke dood laten sterven. Wilde grazers zijn gefokte grazers en horen niet thuis in de BV Nederland, tenzij je terug gaat naar 12 miljoen inwoners waardoor er echt ruimte vrij gaat komen voor cultivatuurgebieden met gefokte grote grazers.

 5. Manmanman, waar zijn we mee bezig, Syriërs worden niet uitgezet, de verlichting wordt 1 uur per jaar uitgezet voor het milieu(?) en nu worden er weer karpers uitgezet!
  Manmanman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *