Ook OOG afgeperst met “masturbatiebeelden”

nieuws
Foto: Rick van der Velde

De mail waarin mensen worden bedreigd dat een filmpje waarop zij masturberen naar al hun contacten wordt gestuurd gaat nog steeds rond. Ook OOG ontving dinsdag het chantagemailtje.

Het is allemaal nep, maar de afperser beweert dat je computer gehackt is via een advertentie op een pornosite. Om te voorkomen dat de beelden rond gestuurd worden moet er 500 euro aan bitcoins betaald worden.
“Ik heb een video gemaakt waarop te zien is hoe jij jezelf bevredigt op de linker helft van het scherm en op de rechter helft zie je de video waar jij naar keek.  Met een druk op de knop kan ik deze video doorsturen naar alle contactpersonen van je email en social-media. Als je dit wil voorkomen maak je een bedrag van 500 euro over naar mijn bitcoin adres”, aldus de afperser.

“Als ik erachter kom dat je toch aangifte hebt gedaan of dit bericht met iemand anders hebt gedeeld zal de video direct verspreid worden”. Ondanks dit dreigement heeft OOG toch contact gezocht met de politie. Die adviseert uiteraard om niet te betalen.

Deel dit artikel:

 1. De mensen moeten ook veel beter nadenken.

  Stel, dat je webcam is gehackt, hetgeen niet betekent dat je dan ook automatisch je e-mailadres achterlaat als visitekaartje aan de hacker als een combinatie met de gehackte webcam.

  Vermoedelijk, gaat het hierbij om een ziekelijk persoon, dat het internet heeft afgestruind op zoek naar e-mailadressen en op deze wijze aan het afpersen is.

  Ook in het geval van spam versus phishing is vaak veroorzaakt, doordat men onvoorzichtig is omgegaan met zijn of haar e-mailadres waardoor dit uiteindelijk terecht is gekomen bij dit soort lieden. En als je toevallig bij een bank bent aangesloten, waarvan ook de phishingmail overeenstemt, is dit vaak een 100% match. En ontstaan de verwarring. Ook omdat de mails, tegenwoordig vaak niet van echt zijn te onderscheiden. Wellicht een tip; is het aanmaken van een extra e-mailadres, dat je uitsluitend voor internetbankieren en/of de officiële instanties gebruikt. En alleen daarvoor.

 2. Deze afperser verstuurd gewoon heel simpel 1/10/100 duizenden mailtjes met in de wetenschap dat er altijd mensen zijn die voldoen aan het verhaaltje in de mail,gewoon simpele kansberekening.
  Als je gewoon een email adres aanmaakt voor je serieuze mail contacten en één voor je vrienden en nog één voor de reclames ,winkels enz heb je nooit geen probleem.In bijna 2 decennia heb ik slechts twee keer een phishing mail gehad beiden keren op het reclame,winkel enz mailaccount.Ook belangrijk:check altijd bij serieus werk de webadresbalk en klik niets ‘zomaar’ in.(en let goed op de vraagstelling in zake de welbekende yes/no of ja/nee)
  Thuis is mijn werkcomputer niet aangesloten op het internet en heb zelfs de wifi op het moederbord onklaar gemaakt,’externe’files die op mijn werkcomputer komen worden eerst ook nog eens gecheckt op mijn tweede computer waar ik wel op ‘internet’.(en deze herinstalleer ik elk jaar volledig)

 3. E-mailadressen kan je gewoon kopen net zoals telefoonnummers met naam er bij waar die oplichters gebruik van maken die zeggen dat ze uit naam van Microsoft bellen.

 4. Vandaag net zo n mailtjes geopend met bovenstaande tekst, maffe lieden heb je erbij. Ze proberen steeds meer om mensen geld afhandig te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *