Ook OOG afgeperst met “masturbatiebeelden”

nieuws
Foto: Rick van der Velde

De mail waarin mensen worden bedreigd dat een filmpje waarop zij masturberen naar al hun contacten wordt gestuurd gaat nog steeds rond. Ook OOG ontving dinsdag het chantagemailtje.

Het is allemaal nep, maar de afperser beweert dat je computer gehackt is via een advertentie op een pornosite. Om te voorkomen dat de beelden rond gestuurd worden moet er 500 euro aan bitcoins betaald worden.
“Ik heb een video gemaakt waarop te zien is hoe jij jezelf bevredigt op de linker helft van het scherm en op de rechter helft zie je de video waar jij naar keek.  Met een druk op de knop kan ik deze video doorsturen naar alle contactpersonen van je email en social-media. Als je dit wil voorkomen maak je een bedrag van 500 euro over naar mijn bitcoin adres”, aldus de afperser.

“Als ik erachter kom dat je toch aangifte hebt gedaan of dit bericht met iemand anders hebt gedeeld zal de video direct verspreid worden”. Ondanks dit dreigement heeft OOG toch contact gezocht met de politie. Die adviseert uiteraard om niet te betalen.

Deel dit artikel:

 1. Vanmorgen ook het zelfde mailtje ontvangen alleen om 6.18 vanmorgen.
  Er stond ook inderdaad boven goede middag.🤣. Maar ik vindt het buitengewoon schandalig dat men dit durft te doen en vindt ook dat men deze gasten zo spoedig mogelijk moeten opsporen. Misschien nu wel met de nieuwe sleepwet. Uiteraard betaal ik niet .

  1. Ik heb m ook gekregen, om 3:43 werd ik ook begroet met goedemiddag… slaat natuurlijk nergens op. Als je weet dat er een stukje tape over je webcam zit, en dat je geen twee schermen hebt, dan kan het niet eens een reeële situatie zijn. Zo kreeg ik ook ooit een email met een bekeuring dat ik 118km/u reed terwijl ik niet eens een rijbewijs heb. Oftewel: deze situaties kunnen niet eens werkelijkheid zijn.

 2. Hier ook raak. dezelfde mail van noreply@ziggo.nl Ik schrok toch wel even :) Kijk al mijn pron via VPN, heb een up to date beveiliging, dus bij iets verder nadenken werd ik alweer een stuk rustiger. Betalen doe je natuurlijk niet want zoals hierboven al werd vermeld door Danny “Hij schrijft dat na betaling alles vernietigd zal worden. Alsof zo’n eikel ook nog te vertrouwen zou zijn…” De afzender zette mij in eerste instantie aan het denken, maar hoe zo iets werkt is hier boven ook al uitgelegd. Wel nieuw voor mij is hoe eenvoudig zo’n afzender te veranderen is. Weer iets geleerd zullen we maar zeggen. Ik hoop dat niemand zo gek is om te betalen en net als wij even even googelen.

 3. toevallig kreeg ik ook deze mail vanmorgen om 5.21 uur ook ik reageer hier niet op ik had al zoiets gehoord op de radio of tv maar daar werd gevraagd het mailtje door te sturen naar een of andere instantie wie weet waarheen?

 4. Ook ik kreeg vanmorgen dit mailtje om 6.13 uur. Alsof mensen gaan betalen! Rechtstreeks de prullenbak in gezet. Ik vraag me alleen af hoe mensen aan jouw mailadres komen??

 5. Lachen die Michael…dom mens dus en vast ergens uit of via Oostbloklandje, o.i.d.. Ik ontving deze email ook afz. norelpy@ziggo.nl. Natuurlijk direct even aangifte gedaan. Boeit mij totaal niet hoe hij aan mijn email is gekomen. Maar ik moest er zo om lachen dat ik het maar op FB gezet heb. Dus binnenkort komt mijn filmpje online hahahaha…………… Wat een zoveelste droeftoeter deze zg. Michael.

 6. Ook ik kreeg zo,n mailtje binnen, maar ik heb het direct verwijderd. Ik snap dat dit soort gasten niet gewoon eerlijk werk zoeken en zo hun geld verdienen. Het moet toch niet zo moeilijk zijn voor de politie om die man te achterhalen want een mailadres staat er gewoon bij. Geen tijd natuurlijk !!

 7. Ha , bij mij zelfde verhaal vandaag ! Ik zou niet weten hoe ze die beelden kunnen maken , de camera op mijn laptop is namelijk afgeplakt sinds jaar en dag !
  Ik zou ook iedereen adviseren om dat te doen ! Gewoon negeren dus ! Toedeledoki ! Groet Ron

 8. Ook ik kreeg de masturbatie mail inmiddels al 3 keer.Na vorige week een
  CJIB herinnering van 116 km/uur.

  Wat een grote onzin allemaal en het is zaak deze personen snel op te sporen.

 9. Heb ook zo’n mail gehad en ik mocht hem niet delen pfffffffff

  Dit is mijn reactie Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa heb lekker gedeeld wel honderd keer dat is lekkerder dan me zelf af zit te ru**en

 10. Nou, ik heb er dus ook een gekregen, bij mij gebruikte de afperser mijn emailadres ook als afzender.
  Net alsof ik mezelf zo’n mail zou sturen!
  Niet betaald uiteraard, van mij wilde ie € 1000,00 aan bitcoins de lolbroek!

  1. Ik kreeg de zelfde mail als u,
   Ook bij mij gebruikte de afperser mijn email adres als afzender.
   Lijkt het gelijk alweer wat geloofwaardiger.
   En bij mij vroeg die ook om 1000 piek.
   Mail direct de prullenbak in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *