“Niet alleen goede kant van Groningen laten zien tijdens Koningsdag”

“Groningen laten zien, zoals de Groningers de stad zien”. Dat wordt de invalshoek op Koningsdag, vrijdag 27 april.

Volgens burgemeester Peter den Oudsten krijgen koning Willem Alexander en koningin Maxima niet alleen de goede kanten van Groningen te zien, maar wordt er een realistisch beeld geschetst.

Zo wordt er tijdens de tocht door de stad aandacht gevraagd voor de aardbevingsproblematiek en de sociale problemen. Op de Grote Markt gaat het over de gaswinning en op het Waagplein over de armoede. Daarnaast is er uiteraard een uitgebreid cultureel programma.

De tocht met het koninklijk paar start op het Prinsenhof en gaat via het Martinikerkof, Grote Markt en het Waagplein naar de Vismarkt. De tocht start om 11.00 uur en eindigt om 13.00 uur.

Deel dit artikel:

 1. Nu maar hopen dat het Koninklijke gezin ook even vanaf het Martinikerkhof (als ze daar toch logeren) naar het Groninger Forum lopen en zich afvragen: “Heeft de BankGiro Loterij hiervoor 500.000 euro gegeven?”
  Vanaf 1 april – en een paar dagen na 27 april – moet iedere Stadjer en bezoeker van de – vriendelijke – Groninger binnenstad goed opletten!
  Burgemeester Peter den Oudsten wil misschien vanaf 1 april een maand lang en een paar dagen na 27 april – preventief gaan fouilleren.
  Op 11 en 12 september 2017 heb ik twee dagen in de politiecel gezeten omdat 1 (!) balie-telefoniste van de Provincie Groningen mijn simpele Nederlands niet begreep.
  De Commissie Rechtsbescherming van de Provincie heeft mijn klacht onderzocht.
  De Commissie heeft op 22 februari 2018 geoordeeld dat Gedeputeerde Staten naar mij haar oprechte excuus moet aanbieden.
  Daar wacht ik nog steeds op!

  Mevrouw Kiki

  1. Eigenlijk heeft u altijd met iedere gezagsdrager over de meest uiteenlopende onderwerpen grote meningsverschillen. Uw stijl van opereren is daarbij nogal discutabel.
   Zet u dat nooit aan het denken?

 2. Laat het koninklijk huis hun dividend wat zij krijgen van de SHELL doneren aan de slachtoffers van de gasbevingen. Het is vrij schaamteloos dat deze gasten überhaupt in de stad-provincie Groningen durven te komen. Neem daarbij de absurd hoge beloningen en het structureel ontduiken van de Nederlandse belasting vind ik het persoonlijk ZEER ongepast dat zij naar Groningen komen. Ps. het oudste prinsesje krijgt vanaf haar 18e verjaardag maar 1.4 miljoen euro per jaar van de belastingbetaler. Dat is per jaar meer dan Frau Merkel, onze minister en Obama met zijn drien kregen. Absurd!!!!!!!!!

 3. Laat deze poppenkast, maar opdoeken! Dit feest van miljoenen voor de Happy Few! Een stad waar 1 op de 5 kinderen en hun ouder(s) in armoede opgroeien. Een stad, dat behoort tot de laagste inkomens van Nederland. Een stad waar raadsleden zitting hebben, die niet in Groningen zijn geboren cq opgegroeid. Niet voor het Gronings belang bezig zijn, maar volop voor het politiek Haags belang. Dit om hun eigen carriere niet te schaden!

  Een stad waar via het IWCN een constructie heeft opgetuigd waarin zijn oerbewoners worden gediscrimineerd en de ‘buitenlanders’ via deze constructie 100% worden bevooroordeeld! Zodat men dit in een later stadium tegen zijn oerbewoners kan worden uitgespeeld!

 4. Laten we er een kutfeestje van maken. Gelukkig is de Koning ook snel weel opgerot (Het hele bezoek duurt maar een uurtje of twee). Dan kan er de rest van het weekend volop gefeest en gezopen worden. Groningen heeft zich dan wel kunnen profileren als de zeikstengel van het land en haar inwoners (grotendeels oblivious (want internationaal hè!) voor de earthquakes) hebben een leuk feestje.

  1. Aldus Marc uit Brabant.

   Klopt! Hoezo profileren. Groningen heeft recht op wat het moet toekomen. Met raadsleden die zich aan ons opdringen

   Kosten 180 euro per seconde tijdens dit 2-urig verblijf ..

  1. Sorry hoor. Ik vind dat het noorden behoorlijk is verwaarloost en niet van de gasbaten heeft geprofiteerd zoals het westen van Nederland. Hier mag en moet zeker 1 op 1 gecompenseerd worden. Maar het voorbeeld zoals in het filmpje zijn er talloze van, oude muren/bouwsels waar woningeigenaren nog nooit wat aan gedaan hebben. De aardbevingen laten alleen zien hoe slecht het onderhoud is geweest of eigenlijk niet is geweest. Ik vind dat het dan ook niet reëel is om hiervoor 100% te compenseren aan de woningeigenaren.

   Wel 1 op 1 compenseren t.o.v. wat het westen heeft gebruikt maar dan steken in infrastructuur en economie.

  2. Gerjan Kelder is ook zo’n politiek correcte jojo.

   ‘wat de Nam voor schade heeft aangericht’

   In 2005 heeft Brinkhorst (D66) de NAM/Shell ontboden op zijn ministerie van economische zaken door meer te winnen ‘er mocht geen economisch gas achterblijven’.

   De politiek speelt het slim door continue de NAM/Shell te framen. De NAM/Shell heeft zich geschikt in deze rol. Vaak zijn het de overheden, die de olie- en gas maatschappijen inschakelen. Alaska was bijvoorbeeld op verzoek van de Amerikaanse regering. Beter een gas-oliebedrijf in diskrediet dan de politiek failliet. Oekraïne was op het verzoek van het IMF om te proefboren naar schaliegas door Shell als verdienmodel voor dit land. Om hiermee de geldstroom van de westerse landen naar de Oekraïne enigszins te stoppen. Rusland heeft bijvoorbeeld de Shell verzocht te boren naar gas wegens zijn expertise. En niet andersom.

 5. A.s woensdag 14 maart 2018 is het Nationale Boomplantdag.
  Koning Alexander´s tante – Irene – komt dan in de Provincie bomen planten.

  Maar woensdagavond – om 20.00 uur – bespreekt de Groninger Gemeenteraadscommissie de MEGA BOMENSLOOP:
  1. voor (!) de Aa-Kerk
  2. langs de Diepenring (van Kattenbrug tot/met Sint Jansstraat).
  https://gemeente.groningen.nl/raadsinformatie

  Vanmiddag 12 maart 2018 probeerde ik – als vanouds – actie te voeren voor het behoud van de prachtige bomen VOOR de Aa-Kerk.
  Wethouder Joost van Keulen (VVD) heeft namelijk een heel erg akelig plannetje bedacht.
  Wethouder Joost van Keulen wil op deze historisch gezien zeer bijzondere groen plek bijna alle bomen – op slechts 4 bomen na – tegen de vlakte zagen: zonder herplant van bomen.
  Zodat hij daarna op het zoveelste terras- stoeltjes er kan peuken.
  Afgezien dat dat de Bomenkap te gruwelijk voor woorden is gaat het daar dan: ENORM WAAIEN!
  Dus even actievoeren.

  Niet dus.
  Pats boem binnen 10 minuten waren er twee Stadswachten.
  Actievoeren mocht niet van de Stadswachten.
  Ik moest alles direct verwijderen: met een dreigement van 140 euro boete.
  Groningen is op 27 april – de dag dat het Koninklijk gezin komt – vast ´knetter veilig´.

  Mevrouw Kiki

 6. Wat een gezeur.
  Zo’n bezoek moet je natuurlijk gebruiken als een lange reclamefilm over de stad Groningen. Dat je daarmee de bevingsproblematiek niet hoeft te verdoezelen is duidelijk.
  Zelfkastijding kan iedereen lekker in huiselijke kring doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *