Categorieën: Nieuws

Minister trekt portemonnee voor herindeling

Minister Ollongren trekt de portemonnee voor de gemeentelijke  herindeling. Dat schrijft zij in antwoord op vragen van de vaste Kamercommissie voor binnenlandse zaken.

Groningen had een voorkeur voor een lichte fusie. Die is goedkoper dan een reguliere samenvoeging . Bij een reguliere fusie wordt al het personeel van de gemeentes ontslagen en daarna weer aangenomen door de nieuwe gemeente. Bij een lichte fusie is dat niet nodig. Omdat Haren niet meewerkt stelt de minister nu een reguliere fusie voor en betaalt het rijk de meerkosten .

Ondanks de weerstand in Haren is de minister voor een fusie omdat zij twijfelt aan de bestuurskracht  en de financiële slagkracht van Haren. Zij verwacht dat zowel Haren als Ten Boer zullen profiteren van de fusie.

 

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Kunnen afbeeldingen van dit bijzonder enge cryptofeodale Bilderberg
    -mens voortaan met voorafkondiging geplaatst worden? Wil nog slapen vanacht!

    Met vriendelijke dank.

  • Prima gelegenheid om die ambtenaren werkelijk te ontslaan en hupsakee het bedrijfsleven in. Die Ambtenaren weten ook altijd het klootjesvolk prima te les te lezen. En in het bedrijfsleven worden ook bij fusies mensen ontslagen. Ik begrijp niet, waarom deze mensen altijd een voorkeursbehandeling genieten. Er is onlangs een wet aangenomen, waarop je ambtenaren kan ontslaan. Dus bij deze.

  • Er zijn altijd wel wat gekkies die niet in staat zijn om een fatsoenlijke mening te ventileren over iemand maar zich verlagen tot dom gescheld. Jaloers op succesvolle anderen?

  • Erg consequent is Jack niet. Zie bovenstaande bericht en vergelijk zijn reactie in dit bericht > https://www.oogtv.nl/2018/03/geheimzinnig-bezoek-amerikaanse-ambassadeur-aan-groningen

    Jack ventileert nooit een eigen mening, maar mag graag anderen de maat nemen. Een echte D66'er die Jack. Die kijkt zichzelf ook nooit in de spiegel, hoe ze dit land hebben verkwanselt en nog steeds doorgaan. Maar goed is anderen de maat te nemen. Zoals momenteel in de oprichting van een nieuwe noodfonds. Alsook de bankenunie willen voortzetten. Zie de verklaring van de regering gisteren. Het geeft aan hoe instabiel de EU en zijn EMU is. Hoezo verdienen wij aan de EU (aldus Rutte)?!. Het ESM verdrag ligt nog steeds op mijn netvlies. Hiermee is 60 miljard onttrokken uit de Nederlandse samenleving via de economie en de verzorgingsstaat.. En uit de bodem van Groningen. En het verdrag van Maastricht heeft heel veel laagopgeleiden in Nederland armer en werkeloos gemaakt.

    • Mijn stalker "Jack" die bij een artikel over ambassadeur Pete Hoekstra andere reaguurders malloten noemt, en bij dit artikel over gekken? Die vrijwel geen eigen inhoudelijke bijdragen heeft?

      Die "Jack" geeft een guur inkijkje in het brein van de sociopaat. Eentje waarbij afgeven op een ander het gevolg van jalousie is; oprechte morele verontwaardiging is immers iets wat mensen zonder geweten zich niet kunnen voorstellen.

      Maar heb Jack met deze reactie een jaarlijks portie aandacht gegeven. In een goede bui vanwege verdwijnen donkerte/kou. Maar vanaf nu is het weer :"don't feed the trolls"'.

      • Het blijft bijzonder dat sommigen wel hele lange tenen blijken te hebben wanneer hun grote voorbeeld Trump en diens trawanten voorwerp van kritiek zijn. Dat dit soort figuren kritiek op mij heel persoonlijk maken zegt veel afzenders.
        Ik slaap er niet slechter door.

        Mijn volgers letten niet erg goed op wanneer ze mij tot de D66-achterban rekenen.

  • Werkelijk onbegrijpelijk dat "als je niet meewerkt" de D66 methodiek is dat het je vervolgens door de strot wordt geduwd. Drie vierde van de inwoners die hebben gestemd destijds tijdens het referendum wilde de herindeling niet! Er zijn talloze voorbeelden op te noemen waarom Haren niet op moet gaan in een grote stad zoals Groningen maar beter af is bijvoorbeeld bij de gemeente Tynaarlo vanwege het landelijke karakter en het bijbehorende beleid. In wat voor land leef ik eigenlijk? Waarom is Groningen zo gebrand op de gemeente Haren terwijl zij zogenaamd een "noodlijdende" gemeente is?! Op landelijk niveau is veel verzet tegen dit soort gemeentelijk herindelingen, en zo nu en dan met succes! Ik hoop dat men in Den Haag met deze herindeling ook tot inkeer komt want mocht het wel zover komen zal ik (en ik denk ik niet alleen) in de komende jaren waarschijnlijk mijn biezen pakken en uit Haren vertrekken.

    • Wanneer je om zo'n kwestie gaat verhuizen dan voel je je ook niet echt verbonden met de plaats waar je woont.
      Waar maak je je dan druk om.
      Haren is sociaal, economisch en voor vele voorzieningen zeer sterk verbonden met de stad Groningen. Heel logisch om beide gemeente samen te voegen.
      Ook de geharnaste tegenstanders zullen er snel aan wennen en anders verhuizen ze desgewenst snel naar elders.

Recente berichten

Hoge Euvelgunnerbrug heeft weer bijna een half uur nodig

Het blijft aanmodderen met de aansturing van de Hoge Euvelgunnerbrug. Woensdagavond kostte het zo'n 25…

56 minuten geleden

Fracties pleiten voor behoud ijsbaan, ondernemer noemt het een enorme doos die niet past op Kardinge

Ondanks dat het niet op de agenda stond werd een vergadering in de raad over…

1 uur geleden

Vol Noorderplantsoen juicht brandweer toe terwijl eerste containerbrand van het jaar wordt geblust

Onder gejuich van een volle zonneweide in het Noorderplantsoen wist de brandweer woensdagavond haar eerste…

2 uur geleden

Woensdag was net niet de warmste 1 mei ooit in Groningen

Met 26.4 als piekwaarde op de thermometer van het KNMI bij vliegveld Eelde was deze…

2 uur geleden

Treinverkeer verstoord tussen Groningen en Delfzijl door seinstoring

Het treinverkeer tussen de stad Groningen en de Eemshaven is woensdagavond verstoord geraakt door een…

3 uur geleden

Hier gaat Herepoort de komende vier maanden mee aan de slag bij de zuidelijke ringweg

Na een grote stremming in het komende weekend begint aannemerscombinatie Herepoort komende maandagochtend aan 'fase…

5 uur geleden