Categorieën: Nieuws

Mishandelingszaak No Surrender stilgelegd (update)

De rechtbank in Groningen heeft woensdagmiddag de strafzaak rond afpersingen bij motorclub No Surrender stilgelegd. Dat vanwege twijfels over het verhoor door de politie.

De rechtbank is het met de advocaten van de zeven verdachten eens, dat het verhoor van één van de slachtoffers niet juist is verlopen. De drie agenten die de verhoren hebben afgenomen, moeten zelf als getuige worden gehoord.

De verdachten zouden eind 2016 een ex-clublid hebben ontvoerd, mishandeld en afgeperst in een woning in Eelde. Wanneer de zaak opnieuw dient, is nog niet bekend.

De aanpak van criminele motorclubs is een prioriteit voor de overheid. No Surrender behoort tot de motorclubs die de aandacht hebben van politie en het Openbaar Ministerie.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Ze kunnen er beter de benenwagen club van maken meer dan helft heeft niet eens motor,in groepsverband opererende laffe mannetjes dat zijn het.

    • merk wel dat jij er verstand van heb Doe, ga er van uit dat jouw enige kennis van motorclubs voort komt uit de eenzijdige berichtgeving van de partijdige landelijke pers. en voor de duidelijkheid "the bandidos" zijn alleen ciciel veroordeelt en niet strafrechtelijk. zoveel verstand heb je d'r dus van

  • Aangezien er tot op de dag van vandaag nog steeds niet één enkele motorclub volgens het strafrecht als criminele organisatie is veroordeeld, is het gebruik van terminologie als ‘outlaw motorcycle gangs’, ‘criminele motorbendes’, ‘criminele motorclubs’ of ‘motorbendes’ niets anders dan laster en smaad en dus strafbaar.

      • Aangemerkt en verboden klopt inderdaad, maar bewezen is het tot op de dag van vandaag nog steeds niet. Opvallend is dat veel (zo niet alle) leden van motorclubs met veel bombarie in de media worden opgepakt en voor het gerecht gebracht. Het overgrote merendeel komt echter in alle stilte weer op straat omdat zaken geen stand houden omdat er geen wettelijke grond is om ze te vervolgen. En dus worden deze zaken weer geseponeerd. De aannames worden nu dus “werkelijkheid” door ze de stempel te geven en op voorhand te verbieden. In Nederland was het gelukkig nog zo dat er eerst bewezen moet worden dat iemand schuldig is, maar dat verandert dus nu. Volgende keer uw biljartclub, postkantoor of café? Daar komen immers ook foute figuren.

  • Eenieder tegen wie een vervolging is ingesteld wordt voor onschuldig gehouden, totdat zijn schuld in rechte is komen vast te staan.

Recente berichten

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

17 minuten geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

2 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

3 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

5 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

5 uur geleden

Partij voor het Noorden ontstemd over opstelling College: “Waar doen we als raad nog toe?”

De fractie van Partij voor het Noorden is zwaar ontstemd over het besluit van het…

6 uur geleden