Lycurgus in drie sets langs Orion

sport

Abiant Lycurgus heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de kampioensgroep. De Groninger volleyballers wonnen in eigen huis met 3-0 van de nummer 2, Seesing Personeel Orion uit Doetinchem.

In de eerste set stond de thuisploeg voortdurend een paar punten voor, en het eerste setpunt werd gelijk gepakt: 25-21. In de tweede set was Orion lange tijd de bovenliggende partij, en toen de Doetinchemmers op 14-20 kwamen, leek de set gespeeld. Maar Lycurgus vocht zich terug, en bij 21-21 was het gelijk. Een spannende fase volgde, en Lycurgus pakte wederom het eerste setpunt: 25-23.

In de derde set stond Lycurgus aanvankelijk een punt of 5 voor, maar daarna kwam Orion terug, tot 21-19. Toch gaf Lycurgus de set niet meer uit handen, en het tweede matchpunt werd gepakt: 25-21.

Door de winst is Lycurgus koploper in de kampioensgroep, met 11 punten uit 2 wedstrijden. Orion is tweede, met 10 punten uit 3 wedstrijden. Uiteindelijk spelen de nummers 1 en 2 van de kampioensgroep tegen elkaar in een ‘best-of-5’.