Categorieën: Nieuws

Fracties komen op voor ondernemers Big Building

De fracties van 100% Groningen en Student & Stad springen in de bres voor de startups in The Big Building. Het voormalige hoofdkantoor van PostNL, moet per 1 juni leeg zijn.

The Big Buildin is de afgelopen drie jaar een plek geworden voor tientallen startende lokale ondernemers. Die hebben 15.000 m2 gevuld met ideeën en succesvol ondernemerschap. Daarmee is het een voorbeeld van wat er kan ontstaan bij een goede samenwerking tussen particulieren en een meedenkende gemeente.

100% Groningen en Student en Stad vragen aan het college om zijn uiterste best te doen om toch met een oplossing te komen. Ook veel studenten zijn daar na hun afstuderen aan de slag gegaan, en dat is belangrijk voor Groningen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Het lijkt alsof de functie van THE Big Building enigszins overtrokken wordt. De politici laten zich een beetje al te gemakkelijk voor het karretje spannen van de exploitanten van het gebouw.
    Ze wisten al jaren dat er een eind aan kwam en dan moet je toch echt zelf tijdig maatregelen treffen en niet direct bij de overheid aankloppen. Dan ben je geen echte ondernemer.

  • Ze hebben getekend voor het feit, dat ze eruit moesten per 1 juni 2018. Dus gewoon vertrekken, desnoods naar een andere locatie.

  • Waarom zou het college met een oplossing moeten komen? Het zijn toch ondernemers!

  • In de voormalige Lijnco panden is nog zat ruimte te huur, ook voor de z.g. startups, welke nu toch wel genoeg gepamperd zijn. Ik heb van begin af aan voor eigen bedrijfsruimte zorg moeten dragen, zou wenselijk zijn als dit soort lieden dat ook zouden gaan doen (en vanzelfsprekend zonder subsidie of andere toelagen)

  • Laten we wel wezen, dit is een commercieel bedrijf dat een pand exploiteert. Waarom zou de gemeente hier bij moeten helpen? Ze wisten op het moment dat ze er in kwamen, exact wat de einddatum van het "project" zou zijn.

    Dat Woldhuis er nu pas achter komt, is ook heerlijk mosterd na de maaltijd.

  • Eén van de rollen van de overheid is randvoorwaarden scheppen waarin (startende) ondernemers zich kunnen ontwikkelen tot bedrijven met werknemers. Zou je ALLE regelingen en subsidies die de overheid verstrekt aan ondernemers afschaffen dan krijgen boeren geen inkomenssteun meer, had je nooit de Eemshaven zo ontwikkelt als nu, waren er heel wat bedrijven niet naar noord Nederland gekomen en waren er bovendien al heel wat weer vertrokken.
    Het is dus niet zo gek dat de fracties zich inspannen om de tientallen bedrijfjes uit the Big Building aan een ander onderkomen te helpen. En vergis je niet: de huurprijzen die échte commerciele verhuurders rekenen zijn voor deze bedrijven vooralsnog onbetaalbaar.

Recente berichten

Bakkerij Crebas aan Steentilstraat gaat voor onbepaalde tijd dicht

Bakkerij Crebas in de Steentilstraat gaat vanaf 1 juni voor onbepaalde tijd dicht. Dat melden…

12 minuten geleden

PKC’83/Team Amoeri door in nacompetitie, Drs Vijfje daalt af

PKC'83/Team Amoeri heeft vrijdagavond thuis ook de tweede nacompetitiewedstrijd voor promotie naar de eredivisie tegen…

36 minuten geleden

Groningse VVD zegt tegen Yeşilgöz in tv-programma het jammer te vinden dat spreidingswet verdwijnt

Fractievoorzitter Ietje Jacobs-Setz van de VVD heeft vrijdagavond in het televisieprogramma Op 1 (WNL) laten…

1 uur geleden

Zonnig en aangenaam weer wordt de komende dagen zo nu en dan onderbroken door (onweers)buien

Flinke perioden met zon worden tot na het komende weekend nu en dan afgewisseld door…

10 uur geleden

Donar verrast met overwinning op Heroes Den Bosch

Donar heeft de tweede wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel…

11 uur geleden

Jaar van Anno Smith’ afgesloten met onthulling van mozaïeken picknicktafel in Indische Buurt

Inwoners uit De Hoogte, de Korrewegwijk en de Indische Buurt zijn de afgelopen weken druk…

12 uur geleden