Feest in Reitdiephaven uitgesteld vanwege harde wind

wijken
foto: Ricus Aarts

Het grote feest dat zondag gehouden zou worden in de Reitdiephaven is uitgesteld vanwege de voorspelde harde wind. Dat laat de organisatie weten.

Ter ere van het vijfjarig bestaan van de HarbourKidz zou er een feestmiddag gehouden worden. De activiteiten zouden plaatsvinden in en rondom een grote tent op het winkelplein. Net zoals zaterdag wordt er ook zondag een straffe en krachtige oostenwind voorspelt waardoor de organisatie het niet aandurft om de festiviteiten door te laten gaan. “We hebben besloten om het feest met een week uit te stellen”, laat een woordvoerder weten. “De tijden en de activiteiten blijven allemaal gelijk, alleen worden deze nu gehouden op zondag 25 maart.”

Wethouder Joost van Keulen (VVD) zal volgende week de feestmiddag openen. Op het programma staat een grote kindermodeshow, winkeliers en ondernemers die met activiteiten zich aan het publiek presenteren en wijkbewoners die elkaar kunnen ontmoeten.

Deel dit artikel:

 1. Nou… dat wordt ‘leuk’ door de nieuwe hoogbouw.
  Hoogbouw heeft windhinder / windgevaar invloed op 6 x hoogte van de nieuwe hoogbouw (NEN 8100).
  Daarom is een goed windtunnelonderzoek noodzakelijk!
  Is deze omgeving getoetst op de windhinder / windgevaar > 6 x de hoogte van het nieuwe gebouw?

  Dat ‘leuk’ wordt bij het Groninger Forum.
  Wethouder Joost van Keulen (VVD) weet verdomd goed dat de windhinder/windgevaar rondom het Forum-gebouw alleen voor gezonde vitale mensen (studenten) is getoetst.
  B&W heeft de windhinder slechts vlak langs het Forum laten toetsen en NIET: 6x 45 meter = 270 meter omtrek.

  Wethouder Joost van Keulen kent donders goed de uitslag bij het Forum op veel plekken: rood = voldoet niet!
  Ondanks mijn herhaalde verzoeken weigeren B&W en GS de windhinder/windegevaar te onderzoeken voor kleine kinderen, ouderen en minder validen !!!!!!

  Mrevrouw Kiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *