Categorieën: Sport

FC Groningen neemt punt mee uit Enschede

FC Groningen heeft zondag opnieuw een puntje gesprokkeld in de eredivisie. Het uitduel tegen FC Twente eindigde in 1-1.

In de eerste helft werd er niet gescoord, hoewel de Twentenaren iets meer kansen kregen. Na de pauze kwam de FC beter uit de startblokken. Dat resulteerde in de 57e minuut in de 1-0 voorsprong. De handig dribbelende Ritsu Doan zette de complete Twente-verdediging te kijk en scoorde beheerst.

Daarna kreeg de thuisclub het betere van het spel. Na precies 70 minuten scoorde Tom Boere fraai met het hoofd, uit een voorzet van Adam Maher. Ook daarna kreeg Twente de betere kansen, maar dat leidde niet tot doelpunten.

FC Groningen blijft op de 13e plaats met 26 punten uit 26 duels. FC Twente is 16e met 18 punten, evenals Sparta. Roda JC staat laatste met één punt minder.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Onverdiend met de hakken over de sloot.
    Maar goed , een puntje erbij en dat was het hoogst haalbare.

    • Onverdiend?

      Groningen speelde een behoorlijke wedstrijd. Van Weert onzichtbaar en Mahi niet in vorm, maar de rest speelde prima.

      Doan een echte topper. Jammer dat ie niet dichter achter voorhoede speelt. Knapt nu teveel verdedigend werk op. Maar als ons grote talent Reis er straks weer bij is, kan Doan ontlast worden.

  • Het regende kansen over en weer. Een mooie open wedstrijd. Qua amusementswaarde prima. Zowel Twente als de FC gingen voor de winst. Bij een overwinning was de FC immers veilig geweest. Dit met nog 8 wedstrijden te gaan.

    • Als ze de stijgende lijn doorzetten is er niets aan de hand. Met Reis terug, en Mahi in normale doen kunnen we bij winst op PEC zelfs dat clubje uit Akkrum-Zuid nog inhalen.

      • Het komt helemaal goed. Ben er niet bang voor. Het individuele kwaliteit ligt hoog. Maar de jaren daarop, daarover maak ik mij zorgen. ER is immers ook een terugloop in de euroborg. Heb een deja vu gevoel uit de jaren 90, toen Henk Nienhuis de scepter heeft gezwaaid. Wat begon met het akkevietje met Andrej Zygmantovich. De sfeer werd verpest. Vervolgens ontstond er daarna een dip in de resultaten met uiteindelijk een degradatie.

      • Volgend jaar staat er het nodige aan talent aan de deur te kloppen. Onder andere twee Roemeense jongens (Sefer en Manolache), Lars Kramer en keeper Hoekstra.

        Met Reis, Doan, Bacuna, Van de Looi bulken we in 2018/2019 van het talent. Hoewel je je moet afvragen of twintigers nog als talent moet beschouwen.

        Een paar meer ervaren jongens met de opgestroopte mouwen erbij, en we staan volgend jaar weer gewoon in linkerrijtje en boven H*erenveen.

        Type Schaars zou van zeer veel waarde kunnen zijn. En de nauwelijks te vervangen Padt laten vervangen door een leider. En dan niet eentje die acteert een leider te zijn; zoals bijvoorbeeld Brian van Loo destijds. Achterin een speler erbij bij die met snelheid rugdekking kan geven, en voorin een vechter die voorop gaat, en we gaan met ons talent heel wat teams wegspelen.

        Zygmantovic? Uit jaren waar ik van mijn leven niet zoveel herinner. Centrale verdediger, Wit-Rus en in één team met onder andere Djurosvki?

      • Klopt. Moest er wel op googlelen of ze ook samen hebben gespeeld, maar dat klopt. Zygmantovich vroeg een hoger salaris. Henk Nienhuis wenste daar niet aan te voldoen. Het ging werkelijk om dubbeltjes. Niet om een absurd bedrag. Terwijl Wit-Rus Zygmantovich van een enorme waarde was voor het elftal. Een snoeiharde verdediger. En besloot daarop zijn contract in te leveren en is daarna in Spanje gaan voetballen. Enfin, zie de opstelling tegen Erfurt in 1991 http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/season=1991/matches/round=630/match=4569/postmatch/lineups/index.html

      • Wat een elftal.

        Roossien, Djurovski, Meijer, Van Dijk, Wilson, Lodewijks, die Zygmantovich en ook wel Olde Riekerink.

  • Probleem is juist dat de kwaliteit van de spelers veel te laag is. Bovendien blijkt het momenteel veel te lastig om goede spelers vast te houden. De status van FCG is enorm afgenomen en daardoor wordt het lastiger om redelijke spelers vast te houden en aantrekkelijk te zijn voor talenten uit het buitenland. Het is vooral tweede garnituur dat hier wil komen voetballen.
    Gisteren was het een aardige wedstrijd, maar dat kwam vooral doordat het twee zwakke ploegen die aan elkaar gewaagd waren en hun organisatie slecht op orde hadden. Dan krijg je vanzelf spektakel voor de goals.
    Met goed voetbal of een visie heeft dat niets te maken.

Recente berichten

Zeearend geboren in De Onlanden: “Zover wij weten is het de eerste keer dat dit gebeurt”

In natuurgebied De Onlanden is afgelopen week een zeearend geboren. Boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten…

2 uur geleden

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de…

2 uur geleden

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

3 uur geleden

Nieuwe hoogwerker brandweer Stad voor het eerst ingezet

De Groninger brandweer heeft zaterdag voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe hoogwerker. Het…

3 uur geleden

Wandelexcursie door Hunzezone op Pinkstermaandag

Het Groninger Landschap biedt op Pinkstermaandag een wandelexcursie aan door de Hunzezone. De tocht is…

4 uur geleden

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

12 uur geleden