FC Groningen met dezelfde elf richting Alkmaar

Na de overwinning op PEC vorige week, maakt FC Groningen zich op voor de uitwedstrijd tegen de nummer drie van de eredivisie: AZ. Middenvelder Ludovit Reis traint weer volledig mee, maar trainer Ernest Faber laat zijn basiself net als vorige week ongewijzigd. Dat betekent dat Juninho Bacuna, de man of the match van vorige week, weer naast Tom van de Looi centraal op het middenveld speelt.

Tegen Zwolle boekte FC Groningen na vier gelijke spelen de eerste overwinning van 2018, en er wordt voorzichtig weer gedacht aan de play-offs voor Europees voetbal. Dan moet er zondag wel resultaat geboekt worden. Ook tegen het sterkere AZ wil FC Groningen de voetballende oplossing zoeken.

In de vorige editie, bijna een jaar geleden, hielden de teams in Alkmaar elkaar op 0-0. Eerder dit seizoen namen de Alkmaarders een punt mee uit het Noordlease Stadion: 1-1.

AZ huist twee oud FC Groningen spelers: doelman Marco Bizot en vleugelspeler Oussama Idrissi. De wedstrijd begint zondag om half 1.

Vermoedelijke opstelling: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Memišević, Warmerdam; Bacuna, Van de Looi; Doan, Mahi, Hrustic; Van Weert.