Categorieën: Nieuws

Ergernis burgemeester over afplakken posters

Burgemeester Peter den Oudsten ergert zich aan het afplakken van de posters van pakkenmaker Suit Supply. “Het is on-Gronings, het hoort niet bij een vrije en tolerante Stad”, zegt hij.

Op de posters staan 2 zoenende mannen, bij Kardinge werd de poster afgeplakt met gele tape. Ook online zorgde de poster voor de nodige discussie. Op het moment dat de campagne van Suit Supply van start ging, ontvolgden 12.000 mensen het merk op sociale media zoals Instagram. Den Oudsten vindt de ophef on-Gronings en hij hoopt dat de daders gepakt worden: “De kans daarop is niet groot maar ik hoop het toch.”

Suit Supply dat bekend staat om provocerende reclames kreeg al eerder een golf van kritiek over zich heen in 2016.
Die campagne waarin twee blanke mannetjes van twee ontblote borsten van een donkere vrouw afgleden, zou racistisch en seksistisch zijn.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Misschien kent deze stad wel een minder tolerante en minder polariserende zijde dan deze burgemeester denkt/welke de samenleving wil doen geloven te zijn.

  • Beste burgemeester ..dit doen de "echte"..Groningers niet .
    Dit doen de eikels en eikelinnen die het niet echt begrijpen..
    U mag zelf invullen wie hiermee bedoeld worden.
    Er zullen vast wel een paar zijn die nu zich weer op de tenen getrapt voelen.
    Het zij zo ..
    Het vliegveld is dichtbij zou ik zeggen

  • Erg goede reclame die hopelijk de wat minder tolerante geesten aan het denken zet.
    Wanneer het om twee zoenende vrouwen of om een heterostel zou gaan dan zou de ophef heel wat minder geweest zijn. Heel goed dat een commercieel bedrijf de confrontatie met de wat minder toleranten durft aan te gaan, ook al zal er ook een commercieel belang in het geding zijn.

  • Het zal mij niets verbazen als suitsupply zelf de posters heeft afgeplakt. Ze willen immers ophef en aandacht. Misschien die richting eens zoeken voor er weer fake nieuws wordt gemaakt. En zo niet, dan is dit wat je kunt verwachten met religieuze sektes zoals kerk, moskee of andere godsdienst, 2018 jaar terug in de tijd.

  • Ik ben het totaal met Jack oneens. De meeste mensen die ik spreek hebben moeite met de poster vanwege de er vanaf spattende geilheid die ze uitstralen. En dat is niet nodig in bushokjesposters voor een kledingwinkel. Het geslacht van de zoenende, strelende mensen doet er niet toe. Hetzelfde wordt ook gevonden van 2 vrouwen of een man en een vrouw. Zoals ik al eerder zei, straks hebben we nog zoenende stelletjes bij Mona-toetsjes reclame... sught...

    • Er is heel veel reclame, ook levensgroot in bushokjes, waarin hetero's op een vergelijkbare manier zoenen. Deze hebben tot veel minder gedoe geleid dan bij deze abriposter.
      Het gaat er dus wel heel duidelijk om dat het probleem bij sommige mensen veroorzaakt wordt door het feit dat het om twee mannen gaat en niet om een heterostel.

      Overigens ben ik wel van mening dat veel te veel reclames sexueel getint en stereotyp zijn. Of het dan om homosexuelen of heterosexuelen maakt me niet uit.

    • @Embee

      Dat mannen-mannen of vrouwen-vrouwen hand-in-hand lopen of elkaar op straat 'opvreten' is helemaal niet zo interessant. Interessant is veel meer wat ons schaadt, bijv. de leugenaars van de kartelpolitiek die na iedere vier jaar de burger wederom heeft gebruikt als disposable en daar aangekoppeld de afpersers van de staatsbelastingdienst die menen macht te hebben over burgers en het staatsuitgaven probleem mogen oplossen door de burger te beroven of wat te denken van de propaganda voor de zo ogenschijnlijk onschuldig uitziende defensie die de burger wijsmaakt dat men een defensie taak heeft ver buiten de nationale grenzen en te moorden in Syrië, waar ze de coalitie steunt tegen Assad. Of neem de aanval op Irak waar NL met medewerking van de Balkenende regering steun verleende als een onderdanige hond braaf voor de VS voorover boog en deed wat er werd verlangd. Een poster die provoceert, maar bij wat echt schaadt kijkt men vaak liever even weg. Waarom niet andersom?

  • Een stad die bijvoorbeeld het roken op straat wil verbieden en met krankzinnige wetjes en regeltjes bepaalt hoe men heeft te leven en met de einzats van politie onschuldige burgers controleert en daarbij huizen binnenvalt bij een "like" op Facebook??...

    Haha, Peter heeft humor zonder het zelf te weten. Eigenlijk mag ik hem wel, de vos die passie spreekt over de stad Groningen. Prachtige vent, echt, ik lig dubbel. Mag hopen dat hij nog lang burgemeester blijft, totdat hij tot op de draad versleten is. Bestuurders doen me steeds meer denken aan een boomchirurg die graag het woord boom weglaten.

Recente berichten

Fietser gewond bij verkeersongeluk Helperzoom

Bij een verkeersongeluk zondagavond op de Helperzoom is een fietser gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf…

26 minuten geleden

Leutje Festival is voor en door bewoners: “Laagdrempeligheid en gemoedelijkheid is onze missie”

Het Leutje Festival dat zondag op het Bernoulliplein plaatsvond is een groot succes geworden. Leonie…

2 uur geleden

Canadese tieners staan stil bij vrijheid in Bevrijdingsbos: “Zorgelijk als je niet weet wat de Holocaust is”

In het Bevrijdingsbos is zondagmiddag uitgebreid stilgestaan bij Bevrijdingsdag. Bij de activiteiten waren ook tieners…

3 uur geleden

Voorbereidingen lustrumeditie Swim Challenge in volle gang: “Recordaantal doet mee aan training”

De tiende editie van de Groningen Swim Challenge gaat op 31 augustus plaatsvinden. De voorbereidingen…

4 uur geleden

Be Quick 1887 pakt thuis drie kostbare punten

Be Quick 1887 deed vanmiddag goede zaken in de vierde divisie D. Op de vertrouwde…

5 uur geleden

Verzetsheld en raadslid Johannes Swint herdacht in Oosterparkwijk: “Zijn inzet mag niet vergeten worden”

Op het Linneausplein is zaterdag verzetsheld Johannes Swint herdacht. Voor de herdenking in de Oosterparkwijk…

5 uur geleden