Duitse zege bij Nacht van Groningen

sport

Michael Majewski uit het Duitse Bögel won zaterdagavond de halve marathon tijdens de Nacht van Groningen. Hij voltooide de 21 ijskoude kilometers door de binnenstad in 1 uur, 11 minuten en 13 seconden. De Groninger Edwin Slijkhuis, vorig jaar nog winnaar, finishte een minuut later als tweede.

De overige drie afstanden werden gewonnen door Groningers. Winnaar van de 10 Engelse Mijl was Ward Brassé in 57 minuten en 46 seconden. Snelste op de 10 kilometer was Arjan Marchand, in 31.59. De 5 kilometer ging naar Jaap Gerben Vellink in 15 minuut 34.

Bij de vrouwen was Hinke Schokker uit Eastermar de snelste op de halve marathon, in 1 uur 27.31. Ook hier gingen de overige afstanden naar Groningse atletes: Christine Koning (10 Engelse Mijl), Elisa de Jong (10 km) en Jocelyn Gruppen (5 km).

De Nacht van Groningen, met start en finish op de Ossenmarkt, trok ondanks de winterse omstandigheden een kleine 1700 deelnemers. Voorafgaand werd een cheque van 1125 euro overhandigd aan het goede doel NCFS. De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting zet zich in voor een beter en langer leven voor kinderen en volwassenen met CF (ook wel bekend als taaislijmziekte) in Nederland.

Deel dit artikel: