Donar naar kwartfinale Europe Cup

Donar heeft de kwartfinale van de FIBA Europe Cup bereikt. De Groninger basketballers verdedigden woensdag in Cluj tegen U-BT Cluj Napoca met succes een voorsprong van 27 punten. Sterker nog: Donar, zonder de geblesseerde Evan Bruinsma, won de wedstrijd met 69-76.

In het eerste kwart leek het er nog niet op dat Donar zonder Bruinsma opgewassen was tegen de Roemenen, die met scherp schoten. Na 7-8 volgde een 10-0 run door de thuisploeg, en aan het eind van het kwart was het 22-13. Maar in het tweede kwart begonnen de schoten van Donar te vallen. Dat kwart werd gewonnen, en bij rust was de achterstand slechts 4 punten: 41-37.

Zoals zo vaak speelde Donar een ijzersterk derde kwart, met onder meer 10 punten van Drago Pasalic, waaronder twee driepunters. Aan het eind van het kwart stond Donar voor met 52-59 en was het laatste kwart een formaliteit.

Topscorers bij Donar waren Drago Pasalic met 20 punten, Arvin Slagter met 13 punten en Bradford Burgess met 11 punten.

In de kwartfinale speelt Donar tegen Mornar Bar uit Montenegro, dat over twee wedstrijden won van BC Oostende uit België. De eerste wedstrijd is volgende week in Montenegro, en op dinsdag 27 maart om 19.00 uur is de returnwedstrijd in MartiniPlaza.