Donar maakt indruk tegen Cluj

Donar heeft dinsdagavond in een uitverkocht MartiniPlaza een indrukwekkende overwinning geboekt tegen U-BT Cluj Napoca uit Roemenië. In deze wedstrijd in de achtste finale van de FIBA Europe Cup werd het 103-76.

De thuisploeg had geen goede start (12-20 na 7 minuten spelen), maar daarna schudden de Groninger basketballers de schroom van zich af, en aan het eind van het kwart was het verschil maar 1 punt: 19-20. Donar wist de tegenstander goed onder druk te zetten, en bij rust was er al een voorsprong van 12 punten: 46-34.

In het derde kwart wist Donar maar liefst 33 punten te scoren, zodat de tussenstand na 30 minuten 79-55 was. In het laatst kwart bleef Donar geconcentreerd spelen, zodat het verschil ruim bleef.

Topscorers bij Donar waren Brandyn Curry met 26 punten en Teddy Gipson, Evan Bruinsma en Drago Pasalic met allen 16 punten.

De returnwedstrijd is volgende week woensdag. Donar kan dan met 26 punten verliezen om toch de kwartfinale te bereiken.