Boeing 747 maakt landing op Eelde

nieuws

Een bijzonder landing dinsdagmiddag rond 14.35 uur op Groningen Airport Eelde. Er landt dan een Boeing 747 van Atlas Air.

Het vliegtuig komt rechtstreeks vanuit Portland, Verenigde Staten, zet hier enkele passagiers af en vliegt daarna door naar Koeweit. De Boeing kan meer dan 400 passagiers vervoeren.

Het is niet voor het eerst dat een Boeing 747 Eelde aandoet, maar wel is het de eerste keer dat het, met passagiers en al, een echte landing uitvoert.

Deel dit artikel:

 1. Verder geen verdere informatie waarom dit vliegtuig hier moest of wilde landen of wie de passagiers waren en wat ze hier komen doen? Zou bijna denken dat een aantal mensen op het rode knopje hebben gedrukt om kenbaar te maken dat men bij de eerstvolgende halte uit wil stappen, maar dat is natuurlijk niet het geval geweest en is dit een misser van OOG om niet verder uit te zoeken waarom dit -niet- reguliere vliegtuig hier is geland. Dit moet toch de nieuwsgierigheid wekken en schreeuwt bijna om meer info.

 2. Mogelijk heeft deze vlucht met een eventuele Formule1 in Assen te maken. Atlas air verzorgt ook het transport van de Formule 1. Hiervoor zijn 7 Jumbo’s 747 voor nodig. Misschien gaan ze vaststellen of Eelde deze toestellen kan ontvangen. Ook het logistieke gebeuren is een belangrijke voorwaarde voor de komst van de Formule 1.

 3. Nu 4 uur later vliegt ie bij Bagdad, Irak. Volgens mij is het gewoon een afleiding truk. Want die pasagiers waren militairen vanaf basis Portland USA. Ze waren ingevlogen naar Koeweit.Vliegtuig vanaf Eelde vliegt normaal niet op Koeweit.

 4. Vanavond – 14 maart 2018 – staat op de raadscommissieagenda de Bomensloop van de Diepenring.
  Het aan flarden zagen en herplanten met kleine Bomen noemt B&W: vergroenen.

  B&W blijk een enorme duik te hebben genomen in de pot van de Groencompensatiefonds Eelde.
  Die pot heeft slechts 300.000 euro!

  Het raadsvoorstel (registratie nummer 6801934 ) schrijft:
  ´De overige dekking van 0,2 miljoen euro volgt uit het Groencompensatiefonds Eelde jaarschijf 2019 – 2020´

  Binnen het groencompensatiefonds Eelde is voor de jaren 2018 – 2020 € 200.000,- gereserveerd voor het vergroenen van de omgeving (!) van de Kattenbrug

  Aangevuld met 0,2 miljoen euro voor het vergroenen van de oostelijke kade (!) Kattenbrug dat gedekt wordt uit de groencompensatie.
  Daarnaast een bedrag van € 100.000,- voor het vergroenen van het Schouwburgplein (!).

  https://gemeente.groningen.nl/sites/default/files/2a.%20Klimaatadaptieve_en_groen_gemeente_PlanvanAanpak_cv.pdf

  Mevrouw Kiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *