Aanhoudingen bij grootschalige verkeerscontrole in Noord-Nederland

112

De politie heeft vrijdagavond bij verkeerscontroles op de snelwegen in het noorden vier automobilisten aangehouden. Twee waren in het bezit van verdovende middelen, één reed onder invloed van alcohol en de vierde reed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd en hij een rijverbod negeerde.

De controles vonden plaats in Groningen, op de A6 bij Lemmer, de A32 bij Heerenveen, de A7 bij Bolsward en Bad Nieuweschans en tot slot de A28 bij Hoogeveen en Meppel. De controles waren gericht op verschillende vormen van criminaliteit in de drie noordelijke provincies en het grensgebied met Duitsland. Aan de actie deden naast de politie uit Noord-Nederland, Midden-Nederland en van de Landelijke Eenheid ook de Koninklijke Marechaussee, de Belastingdienst en de Duitse Politie mee.

Daarnaast inde de politie voor bijna €6700 aan openstaande boetes. Een bestuurder die nog voor ruim €1200 aan boetes had openstaan, kon deze uiteindelijk niet betalen. Zijn voertuig werd buiten gebruik gesteld. De belastingdienst inde voor €10.800 aan belastingschulden en nam twee voertuigen in beslag. 16 bestuurders kregen een proces-verbaal omdat hun voertuig niet APK gekeurd of verzekerd bleek te zijn.