Categorieën: Nieuws

Wethouder Paul de Rook lijsttrekker voor D66

Wethouder Paul de Rook wordt lijsttrekker voor D66 tijdens de gemeenteraadsverkiezingen die voor de heringedeelde gemeente Groningen in november gehouden worden.

D66 is momenteel met negen zetels de grootste partij in de gemeenteraad.

Sander Claassen is gekozen als lijsttrekker in Haren, mits Haren buiten de herindeling met Groningen en Ten Boer blijft.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Gekozen worden? Wat ouderwets voor D66! Dat is toch niet meer van deze tijd zo'n democratisch proces?

  • En wat doet pistolen Paultje, als D66 fors verliest in november? Van wethouder naar de bankjes?

    Dit is namelijk niet onwaarschijnlijk. D66 alsook VVD PaarsRechts PvdA hebben zijn oerbewoners nogal tegen de haren ingestreken dit collegeperiode. Plus het afschaffen van D66 van het raadgevend referendum. Wat ook zijn neerslag krijgt op de lokale politiek. Een raadgevend referendum, waarin je ook de keuze van het volk had kunnen respecteren. Zonder geharrewar achteraf. Bovendien gooi je geen oude schoenen weg, voordat je nieuwe (bindend referendum) hebt.

  • Die man staat onder de directe leiding van Penthouse Pechtold, die met creatieve contractjes schenkbelasting wil ontduiken. Maar zelf iedereen opzadelt met fikse belastingverhogingen. Stemmen op deze partij is slecht voor Groningen. Ze zullen niets doen met de aardbevingen, want ze hebben de gas centen nodig voor Europa. En ze liggen aan de leiband van de VVD van wie er doden mogen vallen door aardbevingen. Daarom ging de gaskraan ook nog maar eens ver open naar 57 miljard kuub, konden ze de schulden van Griekenland even betalen om de eenheid in Europa te bewaren. PS, dat geld naar Griekenland, Italie zit niet in die nepbegroting. Dat is zogenaamd een lening, die komt nog eens bovenop die bijdrage aan de EU.

    Jammer dat Prummel niet meer bij de stadspartij zit. Wat hebben die bewezen dat ze niets kunnen zeg. Er is geen nieuw boegbeeld opgestaan. En dan nog een opportuniste die ook al meteen een zetel stal.

  • Als dit soort figuren, gekozen op de slippen van die enge feodale Alexander Penthouse, voor wethouder mogen spelen, komt er bij mij een soundbite uit de zeventiende naar boven.

    Nederland: Radeloos, Redeloos, Reddeloos.

  • De azijnzeikers hebben hun weg weer gevonden naar het commentaargedeelte van de Oogtv-site. Ik vind het altijd wat lastig om lieden die voortdurend hun gal over anderen spuwen maar niet laten blijken om tot een overwogen oordeel te komen, serieus te nemen.
    Het blijkt dan toch wel een erg goed besluit om het referendum af te schaffen. Allerlei malloten die nauwelijks kennis van zaken hebben hoef je dan niet meer te bedienen.

  • De landelijke politiek heeft Groningen al zoveel gebracht.... we schudden van het lachen. Stem je op PvdA, SP of GroenLinks, dan stem je op islamisering van de politie met copvodden en gaan we 2018 jaar terug in de tijd. Weinig keuze eigenlijk deze verkiezingen. Er is 1 voordeel, omdat Groningen in november stemt kunnen we vast kijken in welke gemeenten de beloftes alweer verbroken zijn. En er is nog tijd voor nieuwe politieke partijen.

    • We wachten het juiste moment af voor die nieuwe politieke partij. Zodat we in één klap de grootste politieke partij zullen zijn. Het liefst met 23 zetels. De huidige politieke kiest voor onnatuurlijke groeperingen en vergaten zijn oerbewoners.

  • Door D66 heeft de gemeente Groningen nog altijd het plakkaat "niet te vertrouwen" in de regio en het bedrijfsleven. Zij verbraken in 2012 eenzijdig de samenwerking tussen gemeente en de regio, zogenaamd 'voor de sociale zorg', maar ik geloof dat het eerder met macht te maken had.

    De veroorzaker van deze vertrouwensbreuk zit overigens nog gewoon in het college van B&W.

    D66 dient door de kiezer gedecimeerd te worden als we dat vertrouwen weer willen herstellen en als regio weer een gezamenlijke aanpak willen van de politieke vraagstukken. Het is sowieso al geen partij voor de lange termijn, daarvoor draait die partij te vaak van mening.

Recente berichten

Nieuwe verbindingsweg tussen Brailleweg en Hereweg gaat ‘Máximaweg’ heten

De nieuwe verbindingsweg tussen de Brailleweg en de Hereweg gaat de ‘Máximaweg’ heten, genoemd naar…

28 minuten geleden

Gelijkspel hockeyvrouwen Groningen tegen Victoria

De hockeyvrouwen van Groningen hebben zondag in Haren met 2-2 gelijkgespeeld tegen Victoria uit Rotterdam.…

42 minuten geleden

Kosten Bevrijdingsfestival zijn te hoog, dus kun je een badeendje kopen voor een race in de Papiermolen

Aanstaande vrijdag organiseert de organisatie van het Bevrijdingsfestival in Groningen een Badeendenrace. De 'Badeendenrace voor…

1 uur geleden

Aangepaste dienstregeling en extra bussen op Bevrijdingsdag in Groningen

Het busvervoer van Qbuzz in Groningen is op Bevrijdingsdag aangepast. In Groningen rijden onder meer…

2 uur geleden

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

12 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

13 uur geleden