VV Groningen en Mamio uit districtsbeker gewipt

Foto Andor Heij: VV Groningen - Urk

Zowel VV Groningen als Mamio werden dinsdagavond uit de noordelijke districtsbeker gewipt. Mamio verloor uit tegen Flevo Boys met 3-1. Eersteklasser VVG ging thuis onderuit tegen hoofdklasser Urk: 5-0.

Slechts dertig mensen trotseerden de kou voor de wedstrijd van VV Groningen tegen Urk op sportpark het Noorden in Groningen. De eerste kansen waren voor Urk en na 13 minuten schoot Hessel Snoek de bal in de Groninger touwen. In de 17e minuut kwam Urk op 2-0 via Marinus Snoek, die een bal rechtstreeks vanuit een corner binnen schoot. VVG kreeg een paar mogelijkheden voor de pauze, maar de bal wilde er niet in.

Ook na de pauze was VVG een aantal keren dreigend, maar na 70 minuten kreeg Jasper Ludema zijn tweede gele kaart en moest van het veld. Urk profiteerde direct via Jelle de Boer: 3-0. De inmiddels 45-jarige Jackie Venema was bij VVG in de ploeg gekomen en die kon een voorzet van Erik Lourens net niet binnen prikken. VVG ontsnapte twee keer toen een bal vlak naast geschoten werd.

Urk speler Klaas Kramer kreeg direct rood toen hij de doorgebroken Tim van der Molen uit balans bracht. De vrije trap verdween in de muur van Urk. De beste kansen waren daarna voor Urk en Johan Loosman en Klaas Romkes, na een corner, zorgden in de slotfase voor de 5-0 eindstand.

“Ik vond het een goede wedstrijd en we waren zeker niet minder dan Urk”, aldus VVG trainer Gert Haak die de uitslag geflatteerd vond. “We kregen ook een paar kansen, maar ja, die moeten er dan wel in. De rode kaart van Jasper was het breekpunt in de wedstrijd”.

Foto Andor Heij: VV Groningen – Urk. Jasper Ludema (r) van VVG krijgt rood.

Derdeklasser Mamio was in Emmeloord dichtbij een stunt, maar moest door twee treffers in de absolute slotfase toch het hoofd buigen voor eersteklasser Flevo Boys: 3-1.

Woensdag komen nog vier ploegen uit de stad Groningen in actie: Be Quick 1887 2 – HZVV, vv Heerenveen – Oranje Nassau, The Knickerbockers – Trynwalden en VEV’67 – SC Stadspark (Zon). De inzet is een plek in de achtste finale.