Verrassende zege Be Quick 1887 op Quick Den Haag

Foto Andor Heij, archief. Thomas Careman (l) scoorde twee keer voor Be Quick 1887

“We scoren op de goede momenten en er zat meer verbetenheid in de ploeg”. Zo verklaarde Be Quick trainer Kevin Waalderbos de verrassende 3-2 overwinning van zijn elftal vanmiddag in Den Haag op Quick, de nummer drie in derde divisie op zondag.

Be Quick begon niet goed, want Roderick Meinema zette Quick al na een minuut op een 1-0 voorsprong. Na acht minuten kopte Thomas Careman op aangeven van Martijn Delger de 1-1 in de touwen. Na een half uur werd het 2-1 voor Be Quick toen Rick Wiersma na een steekbal van Kees Noordmans de 2-1 binnen tikte.

Direct na rust kwam Quick, opnieuw door Meinema, op gelijke hoogte: 2-2. Na 82 minuten pakten de Groningers de winst. Een voorzet van Delger kon niet door Daan Driever afgerond worden, maar de rebound was voor Careman: 3-2.

Doordat Quick’20 met 3-2 won van HBS staat Be Quick toch nog met HBS op de laatste plaats. “We wisten dat we zelf de punten moesten pakken zonder naar de anderen te kijken”, zei Waalderbos. “Het schuift allemaal weer in elkaar en er komt met Jong De Graafschap, HSC’21 en Quick’20 een mooi rijtje aan en we gaan ons voorbereiden op een mooie serie”.