Stad-Groninger clubs stunten in districtsbeker

sport
Foto Andor Heij. Bal, avond.

Drie stad-Groninger clubs zorgden woensdagavond voor een stunt in de noordelijke districtsbeker door een hoger spelende tegenstander uit te schakelen.

Voor de grootste verrassing zorgden de reserves van Be Quick 1887 die thuis hoofdklasser HZVV uit Hoogeveen na strafschoppen versloegen. Via Jos Fidom kwam HZVV op voorsprong, maar na de pauze tekende Haysheray Seraus voor de 1-1. Be Quick doelman Frank Harms stopte één strafschop en dat was voldoende.

Eersteklasser Oranje Nassau won uit ook na strafschoppen van hoofdklasser Heerenveen. Rhobin Brander zette ON op voorsprong. Kevin Regts maakte nog voor de pauze gelijk: 1-1. ON doelman Erwin Heidekamp onderscheidde zich en stopte twee Friese strafschoppen.

Tweedeklasser Stadspark (zondag) won in Leek met 4-3 van eersteklasser VEV’67. Stadspark leek vlak voor de pauze de geslagen ploeg, maar de Groningers maakten een 3-0 achterstand goed door vol op de aanval te gaan spelen. Net voor de rust viel de 3-1 en na de pauze maakten de Stadjers het verder af. Voor Stadspark scoorden Michel Boonstra (2), Youri Kleve en Kay Bootsma.

Alleen derdeklasser The Knickerbockers redde het niet vanavond. Het Friese Trynwalden won in Groningen met 3-1 van de studenten.

Alle Groninger clubs spelen in de achtste finale thuis: Be Quick 1887 2 tegen eersteklasser Flevo Boys Emmeloord, Oranje Nassau tegen klassegenoot Drachtster Boys en SC Stadspark tegen eersteklasser FVC uit Leeuwarden. De data zijn nog onbekend.