Categorieën: Nieuws

Staatstoezicht wil opheldering van NAM

De NAM moet opheldering geven over de drie aardbevingen van de afgelopen week in onze provincie. Dat eist het Staatstoezicht op de Mijnen.

Die heeft na de beving code oranje afgekondigd. Dat is niet de hoogste waarschuwingscode. Bij code rood moet de NAM direct maatregelen nemen.

De NAM krijgt nu een week de tijd om de bevingen te analyseren en maatregelen te nemen. Het SodM had eerder deze week ook al kritiek op de NAM, omdat die veel meer gas uit de bodem bij Maasdijk en Monster heeft gewonnen dan was toegestaan.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Het 60 jaar oeverloos leeghalen van de Groninger bodem met meer dan 2000 miljard kuub ..heeft zijn gevolgen in het verleden in het heden en in de toekomst.
    De Groninger bodem zal de komende eeuw zijn gemis laten voelen ..
    Het gemis van de bijna 400 atmosfeer die tegen de grondoppervlakte die er omheen zit en drukte.
    Als de druk wegvalt zakt de boel ineen.
    Ik voorspel ..de komende tientallen jaren nog meer aardbevingen met hogere magnitude's dan ze ( NAM SHELL TNO) en ons kabinet U durven te vertellen.
    Geen paniek ..graag ..geen paniek.
    Is nergens voor nodig, anders kost het HUN nog meer geld..
    we zien over 30 jaar wel verder ...Toch ?

  • Laten we maar weer een onderzoekje doen en voor de buhne wat vragen stellen. Elke persoon die slimmer is dan een worm kan wel bedenken wat er gebeurd en wat er zal gebeuren. Die gaskraan blijft open, tot het niet meer rendabel is. Zodra de schade grote is dan de opbrengsten stopt men pas. En heel veel individuen zullen daar het gelag voor betalen.

    En dan hebben we het nog niet over de generatie die al het gas dus heeft opgepompt en het geld weggepompt. De hele verzorgingsstaat is ermee betaald en nu mag deze en volgende generaties het maar zien te regelen door er voor te werken. Kijk eens in landen waar ze dergelijke bodemschatten in fondsen hebben gestopt zodat alle generaties na hen ervan kunnen profiteren. Daarvoor is het nu te laat, de politici keken op korte termijn. net als nu, gewoon doorpompen en dan zullen we zien dat er over 10 jaar geen gas meer is voor de verzorgingsstaat en dat er ook nog eens miljarden besteed kunnen worden aan schade. Dubbel pech.

    • De EU en daarmee ook de EMU heeft ook gigantisch van Nederland gekost waarop flink moest worden ingeleverd. Den Haag houdt ons alsmaar voor, alsof de EU ons voorspoed heeft gebracht, maar dat is gewoon niet waar. Een dergelijk bankencrisis van de afgelopen jaren was immers ook nooit gebeurt, als wij mondiaal niet zo verstrengeld in elkaar zaten. Door de crisis in Griekenland heeft de EU zelfs het ESM moeten oprichten. Daardoor is er bijna 60 miljard onttrokken uit de Nederlandse samenleving. Begrijpt, dat de EU nog meer geld nodig heeft van zijn lidstaten om de begroting voor de komende jaren rond te krijgen. En ondertussen manipuleren wij het Nederlandse volk via het CBS alsof het zo geweldig gaat.

      • NB Timmer oud topman van Phillips en inmiddels al 85 heeft mijn verhaal vandaag dus ook bevestigd. Ook maakt hij zich zorgen, dat het kapitalisme alsmaar krachtiger zijn oor ter luister legt naar zijn aandeelhouders. Waardoor bedrijven worden leeggezogen en dit ten koste gaat van zijn werknemers.

Recente berichten

“Woensdag zomers warm, ook komende dagen warm met kans op regen- en onweersbuien”

De komende dagen gaan zomers warm verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het op woensdag…

7 uur geleden

Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Zuidlaardermeer wordt voorlopig niet hervat

De zoekactie naar een mogelijke drenkeling in het Zuidlaardermeer wordt voorlopig niet hervat. De afgelopen…

7 uur geleden

Deelnemers strijden om de felbegeerde Kunstbende Awards in De Oosterpoort

Deelnemers hebben dinsdag in De Oosterpoort gestreden om de Kunstbende Awards. Het ging om een…

8 uur geleden

Brandweer bevrijdt kat die vastzit achter ventilatierooster

Brandweerlieden hebben dinsdagavond een kat bevrijd die vast was komen te zitten achter een ventilatierooster.…

9 uur geleden

Donar stunt in geweldige wedstrijd tegen Antwerpen

Donar heeft dinsdagavond voor 3700 toeschouwers in een spektakelstuk gewonnen van Telenet Giants Antwerp. De…

9 uur geleden

Kleintje Voetbalkamp Groningen strijkt neer in Haren: “Bij ons is iedereen gelijk, er zijn geen indelingen op niveau”

Voetbalkamp Groningen is deze week neergestreken op de velden van Be Quick in Haren. Het…

9 uur geleden