PvdA wil peuters al in september twee dagen naar kinderopvang

nieuws
datum:20131003 / locatie: The Netherlands, Groningen, binnenstad Carine Bloemhoff raadslid PVDA Groningen gemeenteraadsfractie Groningen

De Groninger peuters moeten al in september twee dagen in de week naar de kinderopvang kunnen. ‘Het geld is er.’ zegt PvdA-fractievoorzitter Carine Bloemhoff.

Gemeenten krijgen geld om kinderopvang voor alle peuters te regelen. In de stad zou dat in twee stappen gaan: vanaf september 8 uur per week voor peuters en 16 uur per week voor peuters met een mogelijke taalachterstand. ‘De wethouder heeft echter tijdens de commissievergadering aangegeven dat de financiële ruimte er is. Het is dus mogelijk om die tweede stap al het komende  schooljaar voor alle peuters in te voeren. Laten we dat dan ook doen!’ zegt Bloemhoff

‘Twee dagen kinderopvang of peuterspeelzaal voor alle peuters betekent dat peuters samen kunnen spelen, kunnen opgroeien en nieuwe dingen kunnen leren, los van de vraag of hun ouders nu werken of niet. Het draagt bij aan gelijke kansen en aan de bestrijding van tweedeling is de stad.’  aldus Bloemhoff.

Deel dit artikel: