Ook dit jaar toekomstfestival Let’s Gro in Stad

nieuws
Foto: Let's Gro / Facebook

Ook dit jaar wordt in Groningen het grote inspiratiefestival Let’s Gro gehouden. Van woensdag 31 oktober tot en met zaterdag 3 november vindt de zesde editie van het festival plaats. 

De organisatie van het festival kost de gemeente dit jaar bijna 160.000 euro. Vorig jaar bezocht een recordaantal mensen Let’s Gro.  Er kwamen 12.500 creatieve geesten en betrokken Stadjers naar de lezingen, workshops, expedities en (film) voorstellingen.

De gemeente vindt dat Let’s Gro de afgelopen vijf jaar zijn vruchten heeft afgeworpen. Zo heeft het festival nieuwe impulsen gebracht aan leegstaande panden zoals het voormalig postkantoor, de Fietsambassade, Next City en Art Basement in het Esprit-pand. Al deze panden hebben nieuwe bestemmingen gekregen.

Dit jaar wordt er uitgepakt met de totstandkoming van de nieuwe Noordwand, het startschot voor de nieuwe Grote Markt en de Kattenbrug.

Heeft u nog goede ideeën liggen? De organisatie roept op Facebook het publiek op om goede plannen voor een betere, mooiere en slimmere stad en regio in te dienen. Wie weet staat u begin november dan op het festivalpodium.

Deel dit artikel: