Goed jaar voor toerisme in Groningen

nieuws
Foto: Wolter Deelman

Vorig jaar was een goed jaar voor het toerisme in Stad en Ommeland. Dat meldt Marketing Groningen.

De hoeveelheid overnachtingen, het aantal dagjesmensen ens de hoeveelheid bezoekers via de onlinekanalen zijn toegenomen. De meeste buitenlandse toeristen komen nog steeds uit Duitsland, maar de campagne richtte zich ook op landen als Frankrijk, Spanje, Denemarken, Groot-Brittannië en Polen.

Ongeveer 2 miljoen unieke bezoekers hebben de diverse toeristische websites bezocht, en dat is 21 procent méér dan in 2016. Vergeleken met dat jaar waren er vorig jaar 94 duizend meer overnachtingen en 30 duizend meer dagjesmensen. Het VVV-kantoor op de Grote Markt staat nog steeds in de top drie van best bezochte VVV’s van ons land.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *