FC Groningen pakt punt van VVV

FC Groningen heeft vrijdagavond in Venlo een punt gepakt van VVV. Het werd 1-1. FC Groningen bleef daardoor 13e in de eredivisie staan met 24 punten uit 24 wedstrijden.

VVV was voor de pauze de betere ploeg. Nadat Lennart Thy al meteen een grote kans voor VVV naast kopte, opende Vito van Crooy al na anderhalve minuut de score voor de ploeg uit Venlo. Doelman Sergio Padt voorkwam een snelle knock-out door een inzet van Thy te keren. De eerste kans van Groningen was meteen raak. Ritsu Doan schoot van afstand raak: 1-1. Padt voorkwam een hernieuwde achterstand door een inzet van Romeo Castelen te stoppen.

FC Groningen was na rust een tijd de bovenliggende partij, maar op een kansje van Tom van Weert na wist de ploeg van Ernest Faber weinig te creëren. Een kwartier voor tijd kwam de eerste grote kans en die was voor VVV toen Nils Röseler op de lat kopte. Torino Hunte was kansrijk, maar Padt stopte de bal. Vanuit een vrije trap kon FC Groningen toeslaan. De bal van Yoëll van Nieff ging echter net naast. FC Groningen ontsnapte in de slotfase nog een keer toen een bal na een scrimmage naast ging.