Donar weer ruim langs Zwolle

Donar heeft donderdagavond in Zwolle de competitiewedstrijd tegen Landstede gewonnen. Net als bij de bekerwedstrijd van afgelopen dinsdag was het verschil groot: 55-86.

De Groningers gingen gelijk weer goed van start. Zwolle probeerde vooral via driepunters te scoren, maar de schoten vielen niet, en na 10 minuten was het al 11-24. In het tweede kwart kwam Donar al snel op 15-34, maar vervolgens wisten de Groningers 4,5 minuut niet tot scoren te komen, terwijl Zwolle 7 punten inliep. Daarna pakte Donar de draad weer op, zodat de ruststand 26-41 was.

Na rust liep Donar alleen maar verder uit, eerst tot 38-59 na drie kwarten, en in het laatste kwart werd het verschil meer dan 30 punten.

Topscorers bij Donar waren Evan Bruinsma met 19 punten, Drago Pasalic met 14 punten en Jason Dourisseau met 13 punten.

Donar blijft koploper in de Dutch Basketball League en heeft nu 32 punten uit 18 wedstrijden. Komende zondag is de returnwedstrijd in Zwolle van de halve finale om de NBB-beker tegen Landstede. Donar kan dan met maximaal 43 punten verliezen om de finale te bereiken.