Categorieën: Sport

Doelstellingen FC Groningen naar beneden bijgesteld

FC Groningen heeft haar doelstellingen voor dit seizoen bijgesteld. De oorspronkelijke doelstelling was het behalen van de play-offs voor Europees voetbal. Volgens technisch manager Ron Jans is dat niet langer realistisch.

FC Groningen heeft in de op 31 januari afgelopen transferperiode vijf spelers laten gaan: Idrissi, Reijnen, Jenssen, Kane en Hoesen. Verdediger Deyovaisio Zeefuik is de enige nieuwe aanwinst. Bovendien staat FC Groningen nu op de 13e plaats in de eredivisie.

De doelstellingen zijn nu: ontwikkeling van het team en de individuele spelers, goede duels spelen en zo hoog mogelijk eindigen. Ron Jans wilde donderdag bij RTV Noord nog niets kwijt over de nieuwe trainer voor volgend seizoen. Hij wilde niet ingaan op de namen Danny Buijs en Hennie Spijkerman.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • De FC heeft dus aardig gesnoeid op de salarissenkosten en gaat nog aardig wat doorverkoop bonussen incasseren wat waarschijnlijk in het begrotingsgat kan worden gegooid om het af te dichten.
    Mahi zal waarschijnlijk komende zomer ook vertrekken maar wat blijft er dan nog over,in elk geval geen selectie waar de mensen voor naar het stadion komen.Nijland mocht altijd graag boven vanuit de toren roepen maar ondertussen staat hij ook met zijn broek om de enkels in de klei.Het zal me benieuwen wat er gaat gebeuren,veel hoop heb echter niet.

    • Door dit seizoen zwarte cijfers (verwacht een plus van twee miljoen) te schrijven, kunnen we in de zomer al spelers kopen voordat er wat verkocht is.
      Pas kopen na leuke uitgaande transfers zat ons behoorlijk dwars vorige transferwindows.

      Denk dat er volgende zomer best weleens een aardig team samengesteld kan worden. Met Reis, Van de Looi, Doan, Memisevic, Zeefuik. Te Wierik, Warmerdam (als middenvelder), Bacuna (alleen lelijke manier van hardlopen tegen zich), en wat doorstromende talenten als Absalem, Hrustic en De Breij, Hoekstra en Kramer, en dan nog wat goede en meer ervaren aanwinsten. En vergeet die twee Roemeense talenten niet.

      Padt en Mahi vertrekken helaas. Maar die miljoenen kunnen bijna volledig geherinvesteerd worden.

      Heb er wel vertrouwen in. Als ik zie hoe jong Groningen tegen fysiek sterkere, want oudere tegenstanders als Harkema op klapt, denk ik dat het werk van Gerard Kemkers en die van AZ overgekomen man, nu al vruchten beginnen af te werpen wat betreft creëren van topsportmentaliteit.

  • Subdoelstelling: de mentaal uitgedaagde hufter die Groninger Bacuna met een racistische opmerking beledigde, ons stadion uit te jagen.

    Nijland bang om zo'n stumper een levenslang verbod te geven of wil Nijland niet de opbrengst één of twee seizoenkaartjes mislopen.

    Verder alle vertrouwen in Jans/Kemkers.

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

5 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

6 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

8 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

9 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

11 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

11 uur geleden