Categorieën: Nieuws

CDA wil onderzoek haalbaarheid topsporthal

Er moet geld geïnvesteerd worden om onderzoek te doen naar een topsporthal in de stad. Dat vindt het CDA.

“De historische Europese prestaties van Donar en de aanhoudende goede prestaties van Lycurgus maken dat de roep om een topsporthal actueler is dan ooit”, aldus CDA-fractievoorzitter René Bolle: “Het is ontzettend jammer dat Donar onlangs nog het thuisvoordeel moest weggeven, vanwege de opbouw van een beurs in Martiniplaza.”

Ook los van de prestaties van Donar en Lycurgus is er volgens Bolle behoefte aan een topsporthal: “Zo’n hal kan een bijdrage leveren aan de sportieve ambities van de zaalsport in Groningen, op zowel amateur als professioneel niveau en kan daarnaast een economische impuls betekenen voor stad en ommeland”.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Die topsporthal had er al moeten zijn, voor de FC wordt veel geld uitgegeven voor een trainingscomplex terwijl het niveau bedroevend is en de volleyballers en basketballers al een tijdje op top niveau spelen en ook nog veel publiek trekken. De gemeente moet gewoon geld vrij maken voor een topsporthal en niet eerst een onderzoek doen.

  • En ook vanavond weer veel lege stoeltjes bij de FC ondanks dat er gratis kaarten werden weggegeven, en daar wordt door de gemeente maar geld aan uit gegeven i.p.v. een topsporthal bouwen voor de volleyballers en basketballers die vaak een uitverkocht Martiniplaza hebben.

  • Op het Europark tegenover de Euroborg op P2. Ook gebruiken voor concerten en met Hotel en Congresfunctie. Maak er gelijk een 50meter wedstrijdbad bij zodat de stad ook internationale zwemwedstrijden kan houden. In de Hal ook ieder jaar een Tennistoernooi.

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

9 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

9 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

10 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

12 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

14 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

15 uur geleden