Brandweer rukt uit voor keukenbrand die dagen geleden al woedde

112
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

De Groninger brandweer is dinsdagmiddag uitgerukt voor een woningbrand aan de Floresstraat in de Oost-Indischebuurt. Terwijl alle hulpdiensten zich ter plaatse spoedden bleek alle haast voor niets, de brand woedde afgelopen weekend al.

De melding van de brand kwam rond 16.45 uur binnen op de meldkamer in Drachten. Buurtbewoners roken een brandlucht, vertrouwden het niet en belden het alarmnummer. Een bluswagen en een hoogwerker rukten daarop uit. “Terwijl de brandweerlieden aanrijdend waren bleek dat er niets aan de hand was”, vertelt een woordvoerder. Politieagenten waren snel ter plaatse en zijn de woning binnen gegaan. Zij ontdekten een keuken die door een brand flink beschadigd was geraakt. Een vriend van de bewoner vertelde dat de brand afgelopen weekend plaatsvond, dat men het vuur zelf geblust had, maar dat ondanks alle schade men nog geen hulpdiensten of andere instanties had benaderd.

Volgens de incidentenwebsite 112groningen.nl hebben de brandweerlieden van het korps uit Haren een controle uitgevoerd in de woning, en vervolgens heeft men de zaak overgedragen aan de politie die de zaak gaat onderzoeken. De blusgroep uit Haren heeft dit gedaan omdat de twee bluswagens van de Stadse brandweer waren uitgerukt voor een melding in het UMCG.