“Bomenkap ring zuid kon niet worden uitgesteld”

nieuws
Foto: Andries Oord

Veel mensen hebben kritiek op het feit dat langs de hele zuidelijke ringweg de bomen zijn weggehaald. Aanpak Ring Zuid geeft toe dat dit geen fraai gezicht is, maar dat het nodig was voor de komende werkzaamheden.

Er is nu een grote slag gemaakt, omdat vanaf het vroege voorjaar tot het begin van de herfst niet gekapt mag worden, vanwege het broedseizoen. Een half jaar wachten met kappen is volgens de organisatie niet mogelijk, omdat de planning dat niet toestaat.

Aanpak Ring Zuid geeft aan dat er voor elke boom die verdwijnt, tenminste één terugkomt, onder meer in het nieuwe Zuiderplantsoen.

Deel dit artikel:

 1. Het kappen en zagen gaat – overal in de stad Groningen – nu echt in een hoog tempo.

  Vandaag 13 februari 2018 zijn de – voor vogels belangrijke bosjes – in het talud (van de N370 bij de Selwerd begraafplaats) tot de grond afgezaagd.

  Al 8 jaar mag ik niet met ambtenaren praten.
  Dus NIET met de ‘bomenjongens’.
  Ook NIET met de Stads Ecologen.
  Ook NIET met de Planologen.
  Het einde van dit ambtenaren-spreekverbod is nog lang niet in zicht.
  Ten minste als aan B&W en Gemeenteraad ligt…

  Mevrouw Kiki

 2. Kap is onontkoombaar, want de Aanpak Ring Zuid gaat hoe dan ook door. En we hebben het hier ook niet over ecologische waardevol oerbos of zoiets. Het zijn gewoon veredelde groenstroken langs een snelweg en niets meer dan dat.

  Verder valt me vooral op hoeveel licht er voor terugkomt = grote plus. Plus dat het wel leuk is dat je nu kunt zien hoe het er uitzag toen de ringweg net was aangelegd met de bijbehorende oude/nieuwe vergezichten.

 3. Allicht niet. Als je ze laat staan dan mag er een half jaar niet gewerkt worden. Niet zo janken. Er komt veel groen voor terug en de natuur herstelt zich wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *