SodM: Gaswinning verder omlaag, code rood in Groningen

nieuws
Foto: sxc.hu/profile/stormdance

De gasproductie in Groningen moet omlaag om het risico op aardbevingen te verminderen. Dat zegt het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM).

Het SodM stelt dat Groningen op het hoogste alarmeringsniveau, code rood, zit. De voorgestelde maatregelen van de NAM, onder meer minder gasproductie, zijn een stap in de goede richting maar niet concreet genoeg, aldus het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM). Een forse daling van de gaswinning is noodzakelijk, zegt de SodM.

De SodM gaat de komende twee weken bepalen met hoeveel en waar de gasproductie moet worden verminderd en gaat daarover een advies uitbrengen aan minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat. Hij beslist uiteindelijk wat er met moet gebeuren.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *