Rijksuniversiteit blaast plannen dependance in China definitief af

De Rijksuniversiteit Groningen heeft de plannen voor een dependance in Yantai in China definitief afgeblazen. Dat laat de RUG maandagmiddag weten.

Het College van Bestuur betreurt het besluit, maar binnen de Universiteitsraad is geen meerderheid voor het plan. Veel fracties twijfelen over de onafhankelijkheid van onderzoek  in Yantai door de politieke bemoeienis in China.

“Dit betekent dat het CvB afziet van het plan om volledige opleidingen onder verantwoordelijkheid van de RUG in Yantai aan te bieden. Samen met de faculteiten en opleidingen onderzoeken we de komende tijd welke andere vormen van samenwerking in Yantai mogelijk zijn”, aldus collegevoorzitter Sibrand Poppema.

 

Deel dit artikel:

  1. Goedzo. Je weet dat je in China geen westerse waarden zoals de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van het individu hebt. Dan moet je er niet je goede naam te grabbel gooien voor een zak geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *