Categorieën: Nieuws

PvdD wil cijfers over vuurwerk jaarwisseling

De Partij voor de Dieren vraagt het stadsbestuur om cijfers over het vuurwerk van de afgelopen jaarwisseling in Groningen. Het College moet de schade in kaart brengen, inclusief de kosten van de preventieve maatregelen en schoonmaakwerkzaamheden.

Verder moet het Stadsbestuur met informatie komen over het letsel dat het vuurwerk heeft veroorzaakt bij mens en dier, en het aantal overlastmeldingen dat de politie heeft ontvangen. Volgens fractievoorzitter Gerjan Kelder is de situatie rond consumentenvuurwerk nog altijd onacceptabel, ondanks de invoering van vuurwerkvrije zones.

Er is volgens de PvdD een groot draagvlak onder de bevolking voor het afschaffen ervan, en voor het invoeren van gemeentelijke, professionele vuurwerkshows. Ook wordt de milieuschade onderschat: er komen veel fijnstof en zware metalen in de omgeving terecht.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • De hypocriete PvdD(1 heuse zetel) heeft geen clou wat er onder de bevolking leeft dat blijkt keer op keer,een partijtje in de marge wil even weer aandacht.Wellicht dat Gert Jan beter met z'n studio kan stoppen want die draait er nogal wat stroom doorheen net zoals er allerlei apparatuur staat vol met foute metalen en lijmen.

  • Wat een domme reactie van Doe... Leer eerst een interpuncties te gebruiken en wees relevant. Volgens mij heet deze man geen Gert Jan en hoe zijn muziek studio hier mee te maken heeft... Je slaat de plank volledig mis. De PvdD weet juist wel wat er onder de bevolking speelt!

    • O dus hij heet nu ineens geen Gert Jan meer?,is het Gerda geworden?PvdD heeft geen clou wat er in de samenleving leeft dat komt omdat ze in een bubbel leven met gelijkgezinden en dan krijg je geheel begrijpelijk een verkeerd beeld.
      En ja geluidsstudio's zijn milieu vervuilend en staat vol met apparatuur uit lage lonen landen waar ze nog heerlijk met giftige printplaten,metalen en ander rommel werken.
      Komende gemeenteraad verkiezingen halen ze weer maximaal 1,ik zou zeggen blijf lekker in je bubbel zitten.

      • Laat me raden: jij bent vuurwerkliefhebber?
        Ik heb zelf niet veel tegen vuurwerk maar als het schade veroorzaakt wat ik als werkende belastingbetaler aan mee moet betalen word ik snel minder enthousiast.... En longproblemen vanwege de absurde hoeveelheden fijnstof in de lucht met oud en nieuw zit ik ook niet op te wachten. Ieder zijn hobby maar laat anderen met rust. Ik hoor graag wat de uitkomst van dit onderzoek is, en wat dit aan belastinggeld heeft gekost.

Recente berichten

Nieuwe verbindingsweg tussen Brailleweg en Hereweg gaat ‘Máximaweg’ heten

De nieuwe verbindingsweg tussen de Brailleweg en de Hereweg gaat de ‘Máximaweg’ heten, genoemd naar…

9 minuten geleden

Gelijkspel hockeyvrouwen Groningen tegen Victoria

De hockeyvrouwen van Groningen hebben zondag in Haren met 2-2 gelijkgespeeld tegen Victoria uit Rotterdam.…

23 minuten geleden

Kosten Bevrijdingsfestival zijn te hoog, dus kun je een badeendje kopen voor een race in de Papiermolen

Aanstaande vrijdag organiseert de organisatie van het Bevrijdingsfestival in Groningen een Badeendenrace. De 'Badeendenrace voor…

1 uur geleden

Aangepaste dienstregeling en extra bussen op Bevrijdingsdag in Groningen

Het busvervoer van Qbuzz in Groningen is op Bevrijdingsdag aangepast. In Groningen rijden onder meer…

1 uur geleden

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

11 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

12 uur geleden