PvdA zoekt Groninger bedrijf dat werkloosheid aanpakt

In Groningen mag het aantal banen dan hard groeien, nog te weinig Stadjers weten daarvan te profiteren. De PvdA wil mede daarom dat de gemeente maximaal inzet om in Groningen een Social Impact Bond op te zetten. Hierbij werken gemeenten en bedrijven nauw samen om een maatschappelijk probleem, zoals werkloosheid, op te lossen.

Social Impact Bonds zijn niet dé oplossing tegen de hardnekkige werkloosheid in onze stad, benadrukt Carine Bloemhoff, fractievoorzitter van de PvdA. “Het is één van de middelen die mensen van school en uitkering naar werk helpen. We mogen geen mogelijkheid onbenut laten om de werkloosheid aan te pakken”. De PvdA vraagt het college om zo snel mogelijk iemand aan te stellen om de mogelijkheden te verkennen.

In andere delen van Nederland zijn volgens de PvdA reeds positieve ervaringen opgedaan met deze constructies: In Rotterdam investeert ABN Amro samen met de gemeente in werk voor jongeren. In Enschede helpen P&O-bedrijf Boas en de gemeente jongeren aan een baan in Duitsland. “In Groningen moeten we deze goede voorbeelden volgen en samen met bedrijven mbo-ers aan het werk helpen”, aldus Bloemhoff.