Protestactie “Vertel ’t Wiebes zelf!” trekt zo’n 200 boze Groningers

De demonstratie “Vertel ’t Wiebes zelf!” heeft zo’n 200 boze Groningers en sympathisanten op de been gebracht. De aanleiding is het bezoek van minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat aan de provincie en aan de Nieuwjaarsreceptie Noord Nederland in Martiniplaza.

Op Facebook werd maandag een actie gestart waarin actievoerders oproepen om tijdens het bezoek van minister Wiebes te protesteren tegen de gaswinning en de gevolgen daarvan. Zo’n 200 mensen verzamelden zich aan het einde van de middag voor Martiniplaza.

Wiebes zou sowieso al naar Groningen komen maar de aardbeving van 3,4 op de schaal van Richter afgelopen maandagmiddag in Zeerijp maakt het bezoek beladen.

De protestactie “Vertel ’t Wiebes zelf!” wordt gesteund door onder andere de Groninger Bodem Beweging, Sandra Beckerman, Kamerlid van de SP, Annemarie Heite, boegbeeld van het Groningse aardbevingsverhaal, Groninger Gasberaad en veel andere organisaties en personen die zich grote zorgen maken over de gaswinning.

Video: Erick Bakker

Foto: Erick Bakker
Foto: Erick Bakker
Foto: Erick Bakker
Deel dit artikel:

 1. Hallo Pete Hoekstra, de provincie van je voorouders staat in brand. Eveneens waar je geboren bent. Gebruik je macht als ambassadeur of the states!

  1. Zeg Otto Oervolk, plaats jij hier even de namen van allevier je grootouders? Dan kunnen we jouw vage voorgeslacht even aan jouw etnische criteria toetsen.

   1. Plaats je e-mail maar op dit forum of via de e-mailadres van OOG. dan geven zij het wel door. Makkelijker kan ik het niet maken.

   2. Heeft tot op dit moment nog geen suggestie van je ontvangen, om de bewijzen aan je te overleggen?

   1. Ja, de sneue lui zonder hart voor deze mooie provincie laten zich niet zien bij dit soort acties.
    Gelukkig maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *