Categorieën: Nieuws

Politie: “We hadden in burgerkleding moeten komen”

De politieagenten die dinsdagavond enkele mensen hebben bezocht die op sociale media opriepen tot protesten bij het bezoek van minister Wiebes, hadden beter niet in uniform kunnen komen, maar in burgerkleding.

De politie zegt dit in antwoord op de kritiek van diverse kanten. De agenten kozen ervoor om in uniform in een persoonlijk gesprek te vragen naar de aard, het aantal deelnemers en de locatie van een mogelijke demonstratie. De politie vond die informatie nodig om een goede inschatting te kunnen maken van het aantal demonstranten.

De politie zegt niet te willen tormen aan het grondrecht om te demonstreren. Burgemeester Den Oudsten vindt dat de politie niet bij deze mensen op bezoek had moeten gaan.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Politie had helemaal niet hoeven komen, en zeker niet als "stillen". Kies a.u.b. een ander beroep, als je niet snapt wat voor potentieel ondemocratisch instituut je bent.

  • Wat een onbeschoft en schandalig optreden van een afdeling die juist de burger dient te beschermen tegen onrecht en het toebrengen van geweld door de NAM, die uiteindelijk ook nog eens dreigt met het verhogen van de gasprijzen niet alleen in Nederland, maar ook nog eens voor de burgers in Groningen die uiteindelijk door de NAM tot slachtoffer zijn gemaakt. Hoe grof en asociaal wil men het hebben? De burgers in Groningen reageren zelfs nog te netjes en te braaf in deze zaak, als je het mij vraagt.
    De politie heeft niets beters te doen dan tegen burgers a la Stasi/Gestapo intimiderend op te treden????..De NAM heeft schijnbaar heel grote invloed, meer dan ieder ander in Nederland en kan de NAM de politie mobiliseren om vervolgens zo een zuiver en oprecht protest van burgers tegen het ongeoorloofd toepassen van geweld en bewust schade toebrengen door de NAM te voorkomen of te onderstrepen?

    Wat een farce van de gemeente zo selectief op te treden en breekt ze zo het laatste beetje vertrouwen af wat er nog restte in Nederland en Groningen. Treedt men ook zo op als kleinere ondernemingen zich voelen 'bedreigd'???....En is de burgemeester al afgetreden? Want de burgemeester is altijd nog de hoofd van politie en dient te weten dat een dergelijke flagrante en zeer bijzonder en opvallend optreden door de politie tegen burgers eerst uitvoering besproken dient te worden met hem, dit moet hij hebben geweten en zijn toestemming er voor hebben gegeven. Er dienen zeker koppen te rollen en is anders het hek van de dam wat het vertrouwen wat burgers moeten hebben in de overheid tot de bodem toe afgebroken.

    • Wil graag "de" veranderen in "het" hoofd. Hoewel de burgemeester meer dan hoofd- en burgerontwaardig in deze is opgetreden. Het is de burger minachten ten voeten uit en je op autoritair niveau doen laten gelden, wat burgemeester onwaardig is. Kan geen enkel begrip opbrengen voor dergelijke handelswijze. M.i. gaat hij hiermee zijn boekje te buiten...of neemt hij reeds een voorsprong op de toekomst?....

  • En op welke gronden doen de dienders die niet dienen dat?,gaan ze mensen controleren die mede aan bijdragen dat de donut brigade geen maag voor hun raam hoeven te hangen.
    Laten ze hun eigen maar controleren,honderden miljoenen in mislukte ict projecten,corruptie,poen scheppende ondernemingsraden enz.
    Bij actievoerders langs de deur gaan is een vorm van intimidatie zo simpel is het en mag niet getolereerd worden.Net zoals terreurdreiging gebruikt word om massaal burgers af te tappen en te controleren net alsof een terrorist over z'n plannen communiceert met z'n eigen IP nummer,je koopt gewoon anoniem een LT of tablet en gaat op een free wifi spot ergens je info versturen wat direct alle argumenten onderuit veegt waar de politici mee op de proppen komen.

Recente berichten

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

46 minuten geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

2 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

3 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

5 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

6 uur geleden

Partij voor het Noorden ontstemd over opstelling College: “Waar doen we als raad nog toe?”

De fractie van Partij voor het Noorden is zwaar ontstemd over het besluit van het…

6 uur geleden