Plan voor appartementen De Merodelaan

Aan De Merodelaan in de Wijert Zuid is het plan de huidige supermarkt te vervangen door een nieuwe supermarkt en daarboven rond de 55 nieuwe appartementen te bouwen.

De huidige Aldi wordt dan gesloopt. Er moet ook een parkeerdek komen. Het worden appartementen met huren tussen de zevenhonderd en duizend euro. Volgens wethouder Roeland van der Schaaf is daar grote behoefte aan. Er is een tekort aan woningen in alle sectoren maar met name in het zogenoemde middensegment. Daarom stelt Van der Schaaf een wijziging van het bestemmingsplan voor.

De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met het plan.

Deel dit artikel:

  1. Qua bouwhoogte passend in deze (vrije sector) omgeving, waar er bij bestaande (vooroorlogse) z.g. arbeiderswijken aan voorbij werd en wordt gegaan. Waarom niet ook hier 15 verdiepingen,of is dat de bewoners een doorn in het oog en kent dat teveel aantasting van hun privacy? Ben in ieder geval blij dat er, mocht dit doorgang vinden en met deze bouwhoogte op deze 1e schetsen, niet bij ons in de tuin kan worden gekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *