Oude loop de Hunze weer stapje dichterbij

nieuws
foto: Arnold Voerman

Het Groninger landschap heeft drie percelen weiland aangekocht. Door deze aankoop van grond, die ligt tussen de wijken Ulgersmaborg en de Hunze, wil het Groninger Landschap de oude loop van het riviertje de Hunze herstellen.

De rivier de Hunze stroomde vroeger langs de oostelijke stadsrand van Groningen. Door de stedelijke uitbreiding is echter veel van de Hunze verloren gegaan. Het Groninger Landschap heeft de ambitie om de Hunze in de stad te herstellen en de beek weer aan het Reitdiep te koppelen.

Volgens het Groninger Landschap moet zowel de zichtbaarheid en toegankelijkheid van de Hunze verbeteren en moet het gebied als waterberging worden gebruikt. De aankoop van de gronden is mogelijk gemaakt door bijdragen van de Nationale Postcode Loterij.