Lakse fietser ontsnapt aan de dood

112
Foto: @PolitieAssen

Het treinverkeer tussen Groningen en Zwolle lag vrijdagmorgen bij Assen enige tijd stil vanwege een aanrijding tussen een trein en een fietser.

De fietser stak ondanks gesloten bomen en waarschuwingslichten de spoorwegovergang bij het station over. Daarbij werd hij door een trein geraakt. Dat gebeurde voor de ogen van diverse getuigen.

De fietser kwam er zonder kleerscheuren vanaf, maar kan op een fikse boete rekenen: “Er wordt proces verbaal opgemaakt tegen de man die het nog kan navertellen”, aldus de politie van Assen.

Deel dit artikel:

 1. Rood wordt door dit soort fietsers als openbare straatverlichting beschouwd, iets wat je dagelijks ook ziet bij verkeerslichten Wen er maar aan, dit soort fietsers veranderen hun gedrag toch niet.

  1. @Middenweg Je kan het mooi vertellen maar ik zie dagelijks auto’s net zo hard door rood rijden, licht op oranje,daarna op rood maar toch nog even achter de laatste auto aan en dan niet 1 maar soms wel 2 en dan moet je als fietser in de remmen terwijl je licht op groen staat. Net zoals auto’s fietsers die van rechts komen gewoon geen voorrang geven, en dan nog maar niet over richtingaanwijzers praten, veel fietsers steken geen hand uit maar heel veel automobilisten geven geen richting aan.

   1. Lees jij iets van mij waar ik vermeld dat automobilisten heilig zijn en deze zich allemaal aan de geldende verkeerregels houden? Zitten ook asocialen tussen, maar ga eens tellen hoeveel en hoe vaak het (bijna) mis gaat waar het om voorrang nemen, door rood licht rijden (trein of verkeerslichten) geen richting aangeven, enz.enz met en door fietsers gaat. Neem als voorbeeld deze overgang op de Paterswoldseweg, of een rotonde als bij de Korreweg, denk dat 8 op de 10 fietsers niet eens weten dat verkeer rijdende op de rotonde voorrang heeft, waardoor deze gewoon de rotonde oprijden en spasmen in de middelvinger krijgen als deze bijna aangereden worden.

   2. Sluit ik mij volledig bij aan.
    Heb als fietser in 40 jaar Stad al menig maal door snel reageren mijn leven moeten redden, door die 3 verschijnselen.
    Lijkt per decennium erger te worden.Zoals Nederland idem steeds hufteriger wordt.

 2. Ben benieuwd hoe laat dit was omdat in de trein van Groningen naar Assen een sein op rood stond en we met dikke vertraging Assen binnen reden ..
  Er werd in de trein van 7.48 ( Groningen Den Haag) omgeroepen dat er een vertraagde sprinter voor onze trein zat(?) dus denk ik nu dat wij daardoor oponthoud hadden.
  Niet echt een leuke rit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *