Categorieën: Nieuws

Koningsdag kost ruim 1,3 miljoen

De viering van Koningsdag 2018 op 27 april in de stad gaat ruim 1,3 miljoen euro kosten.

Dat bedrag is gebaseerd op bedragen die eerder Zwolle Dordrecht en Tilburg kwijt waren aan de viering van Koningsdag nieuwe stijl. De provincie neemt een derde van dat bedrag voor zijn rekening. Er worden enorm veel mensen verwacht dus de veiligheid krijgt veel aandacht.

Het programma moet nog gemaakt worden, maar een ding zal niet ontbreken.”Groningen moet zich presenteren zoals het is en aardbevingen horen daar onlosmakelijk bij.” Den Oudsten verheugt zich op het bezoek: “Het geeft een gevoel van saamhorigheid en daar hebben we juist nu behoefte aan.”

 

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Laat den Oudsten voor zich spreken met z'n gevoel voor saamhorigheid en behoefte,de 'burgervader' beseft blijkbaar niet dat er ook mensen zijn die walgen van het koningshuis en wat de behoefte aangaat heeft hij geen clou wat er onder de bevolking leeft.

    • Droom lekker verder Jan,al die dingen waar belasting geld ingestopt wordt komen ze met de drogreden dat er meer voor terug komt.En het is altijd de horeca die er wat voor terug krijgt,ik zou zeggen laat ze de kosten ook betalen ze verdienen het immers volgens jou dik en dwars terug.(maar reken daar maar niet op)

  • Heb niks tegen 'Willy', hij is capabel en doet zijn best.
    Maar het koningshuis an sich is natuurlijk een ondemocratische, ouderwetsche, geldverslindende, fossiele poppenkast. Zo níet meer van deze tijd!
    En oh ja: de koning is ook nog eens onderdeel van de Staat, aandeelhouder van Shell. En Shell... er staat me vaag iets bij dat daar iets mee was in deze provincie.

  • En het schoonzusje van de Koning haar vader, Minister Laurens Jan Brinkhorst (D66) heeft in 2005 met klem aan de Shell/NAM verzocht, zoveel mogelijk te pompen 'er mocht geen economisch winbaar gas achterblijven' ..

    Complot!

  • Nou ik kom er niet. Beveiliging zal enorm streng zijn. Fouilleren enzo, je mag niks meenemen. Prijzen in de horeca zullen ook wel 2x hoger zijn. Leuk he, een feestje! Het is wel een Amerikaans feestje want je moet zelf betalen.

    Hypocriet de stad/looproute "schoonmaken", fietsen verwijderen enzo. Dan kan het ineens wel. Alsof dat allemaal een realistisch beeld geeft hoe het normale leven in de stad is...

    Ik voorspel verder aardbeving "propaganda". Mooie woorden van het koningshuis en de rest van het westen hoe goed ze het wel niet voor hebben met (stad) Groningen en dat het allemaal heel snel opgelost gaat worden en dat er nu wel flink geïnvesteerd gaat worden in het noorden.

  • Koningsdag overslaan en geld naar de aardbevingshuizen. 5 jaar doen en we zijn verder. Doe ik thuis ook. Kosten dan even geen feestjes. T is zo simpel.

  • Merk ook dat de burgemeester er alles aan is gelegen om tot aan koningsdag alles en iedereen zo rustig mogelijk te houden, de plooien worden gladgestreken, want men moet vooral lachend de straat op of een jokerface trekken. De burgemeester wekt bij het klootjesvolk en de belastingslaven de indruk dat het daarna ook zo vredig blij en eensgezind blijft en we van de burgemeester en zijn consorten dit keer niet het heen en weer kunnen krijgen....De blauwe enveloppe, van de afpersers met de gewapende ambtenaren in de aanslag bij niet voldoen van de verplichting, al binnen?

    Btw, de huidige burgemeester doet aan afgewogen theater, is doorzichtig en doet vooral zijn 'hogere' plicht, tot daar en niets verder. In ieder geval is het geen man van kaliber, geen mensenvriend of -liefhebber, geen hoogontwikkelde man met EQ, zesde zintuig of met fingerspitzengefühl en zeker geen man om jaren later nog over te praten hoe goed hij was voor de Groningers.
    Verder een heel prettige koningsdag gewenst. Maar pas op, Groningers moeten vooral niet de burgemeester een duimpje naar beneden geven, anders krijg je misschien zomaar gewapende ambtenaren aan de deur, tegenwoordig weet je maar nooit.

Recente berichten

Noorderlicht laat zich opnieuw zien

In de nacht van zondag op maandag was opnieuw het noorderlicht te zien. De afgelopen…

1 uur geleden

“Maandag opklaringen en wolkenvelden, komende dagen droog met op Hemelvaartsdag zonnige perioden”

De komende dagen gaan droog en wisselend bewolkt verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zijn er…

3 uur geleden

Blikschade bij verkeersongeluk op Europaweg

Bij een verkeersongeluk op de kruising Europaweg met de Sontweg zijn zondagavond de automobilisten van…

3 uur geleden

Bevrijdingsfestival kijkt terug op geslaagde editie (foto’s)

Bevrijdingsdag 2024 zit erop. Op het Bevrijdingsfestival in het Stadspark was Froukje de laatste artiest…

3 uur geleden

Historische militaire voertuigen rijden door Groningen: “Je moet het verleden kennen om de toekomst te begrijpen”

Een colonne bestaande uit zo'n 35 historische militaire voertuigen reed op Bevrijdingsdag door Groningen. Eén…

5 uur geleden

Grieken vieren Pasen in Noorderplantsoen met dans, eten en drinken

Terwijl wij het Paasfeest al achter ons hebben liggen, vindt Pasen dit weekend plaats in…

5 uur geleden