Groningen Airport Eelde groeit met 20 procent

nieuws
Foto Andor Heij: Vliegtuig gaat op Groninger Airport Eelde landen.

Groningen Airport Eelde telde vorig jaar 26 procent meer passagiers dan in 2016. Vorig jaar hebben 228 duizend passagiers gereisd van of naar de luchthaven, en dat is een nieuw record.

De groei is te danken aan het toenemend aantal passagiers van en naar Londen en Kopenhagen. Ook de vluchten in het zomerseizoen naar zon, zand en zee zijn populair. De directie verwacht voor dit jaar opnieuw groei, omdat het aantal vluchten wordt uitgebreid.

Vanaf eind maart kun je driemaal per dag naar Londen, tweemaal per dag naar Kopenhagen en dagelijks naar Brussel en München. In het zomerseizoen zijn er wekelijks 55 vluchten. Om de groei bij te benen zijn er minimaal 30 nieuwe medewerkers nodig.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *