Categorieën: Nieuws

Gratis concert bij Vera voor inwoners aardbevingsgebied

Muziekpodium Vera wil mensen in de getroffen aardbevingsgebieden in de provincie een hart onder de riem steken. Dit doen zij door die mensen een gratis concert aan te bieden in de Vera. Programmeur Peter Weening kwam met het idee.

Weening laat weten dat hij dit idee al eerder uitvoerde met de AZC’s in Onnen. De actie was toen een groot succes. Daarom wil hij het weer doen voor de mensen in bevingsgebieden, om ze te steunen en een hart onder de riem te steken.

Weening werd afgelopen vrijdag zelf nog geëerd voor zijn verdiensten voor de stad en de Nederlandse poppodia. De programmeur ontving de Erepenning van de stad Groningen uit handen van burgemeester den Oudsten. Daarnaast ontving hij de Life Time Achievement Award van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals(VNPF).

Wouter Holsappel

Bekijk reacties

  • Zo'n erepenning is een vriendelijk gebaar richting een persoon die al veel te lang in een vaste functie zit. Deze bejaarde man doet de programmering van bands in Vera al sinds hij jong is.
    Doorstroming is er niet bij waardoor er ooit de programmering gaat vast lopen.
    Maar ja ze zijn niet te ontslaan. Eigenlijk hoort een jongerenvereniging maar hooguit 10 jaar te bestaan waarna de volgende generatie jeugd spontaan weer iets nieuws opzet. Dit natuurlijke verloop is er niet door subsidie en betaalde werknemers bij Vera. Jammer want het gaat ten koste van de spontaniteit. Het is steeds meer een herhaling van zetten, Weening voerde boven genoemd idee al eerder uit bij AZC's, dat bedoel ik.

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

9 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

9 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

10 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

12 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

14 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

14 uur geleden